PRETNJA ALBANSKIH HULIGANA Pustite Morinu inače napadamo srpske fudbalere!

Izvor: Blic, 07.Okt.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETNJA ALBANSKIH HULIGANA "Pustite Morinu inače napadamo srpske fudbalere!"

Hapšenje Ismaila Morine u Tirani, čoveka koji je izazvao prekid utakmice između Srbije i Albanije puštanjem drona sa terorističkom zastavom, oglasile su se i albanske huliganske grupe koje prete napadom na srpske reprezentativce.

"Crvene beretke" i "Gerilska jedinica Tirane" su putem interneta uputili nekoliko pretnji albanskoj policiji, uz postavljanje ultimatuma koji je glasio: "Oslobodite Morinu, inače napadamo srpske fudbalere".

Albanski mediji objavili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva mejla koja su pripadnici huliganskih grupa poslali na adresu albanske policije.

"Igramo protiv zakletih neprijatelja škija (pogrdan albanski naziv za Srbe). Odmah oslobodite Balistu (Morinin nadimak) i našu zatvorenu braću do 18 sati. U suprotnom, reprezentativcima Srbije koji danas dolaze u Tiranu može da se desi svašta, a to će biti vaša sramota", pisalo je u mejlu "Gerilskih jedinica".

"Crvene beretke" su takođe pretile policiji.

"Duboko žalimo zbog hapšenja našeg brata Baliste. Verujemo da su u taj čin umešani špijunski krugovi iz Srbije u saradnji sa Ramom. U grad dolaze naši večni neprijatelji i moraju biti dočekani kako zaslužuju. Ako mislite da ste preduzeli dovoljno mera da zaštitite škije, varate se. Mi ćemo svetu pokazati da smo pravi Albanci i da nas niko neće gaziti. Nismo zaboravili 14. oktobar i napad Srba na naše fudbalere. Živela velika Albanija", navodi se u pretnji "Crvenih beretki".

Ismail Morina uhapšen je jutros u Tirani zajedno sa marinom Rehom i Erionom Bahušijem zbog nedozvoljenog posedovanja oružja. Kod njih je, pored pištolja, pronađeno i 30 karata za sutrašnju utakmicu između Albanije i Srbije.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Albanski huligani prete: Sloboda za Morinu ili krv

Izvor: Mondo, 07.Okt.2015

Dve navijačke albanske grupe "Crvene brigade" i "Gerilska jedinica Tirane" uputile su pretnje preko društvenih mreža: "Ako Morina ne bude oslobođen, napašćemo srpske fudbalere!"...Foto: AP/ Visar Kryeziu..Albanske vlasti su na velikom ispitu pred meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Albanija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.