Zakazani novi sastanci Kontakt grupe za Ukrajinu

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazani novi sastanci Kontakt grupe za Ukrajinu

Predstavnici Kontakt grupe za Ukrajinu i njihove radne podgrupe sastaće se ponovo 16. i 23. juna, izjavio je danas predstavnik Luganske Narodne Republike Vladislav Dejnego.

Dejnego, koji je predstavnik u trilateralnoj Kontakt grupi u kojoj su višerangirani zvaničnici Ukrajine, Rusije i OEBS-a, rekao je novinskoj agenciji iz Luganska da je, "prema prethodno usaglašenom planu, sastanak grupe i podgrupa" zakazan za 16. i 23. jun ali da se ne može odbaciti mogućnost izmjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << datuma.

Diplomatski izvori rekli su ruskoj novinskoj agenciji TAS da su se na jučerašnjem sastanku u Minsku sastali predstavnici tri radne podgrupe za bezbjednosna, humanitarna i politička pitanja. Podgrupa za ekonomska pitanja nije održala sastanak.

Pregovori su održani iza zatvorenih vrata i u središtu pažnje trebalo je da budu pitanja deeskalacije tenzija u selu Širokino na jugoistoku Ukrajine, razmjena zarobljenika i ekonomski oporavak tog regiona.

Učesnici sastanka trebalo je da razgovaraju i o načinima provođenja lokalnih izbora u regionima Donjeck i Lugansk te neophodnim izmjenama ukrajinskog izbornog zakona.

Utvrđenje radnih podgrupa dio je sporazuma koji su postigli lideri Ukrajine, Rusije, NJemačke i Francuske u Minsku 12. februara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.