Rusija demantuje vesti o vojnom konvoju

Izvor: VOA, 15.Avg.2014, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija demantuje vesti o vojnom konvoju

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Igor Konašenkov izjavio je za lokalne medije da nikakav ruski vojni konvoj nije prešao u Ukrajinu, kao što je to vlada u Kijevu danas objavila.

Kabinet predsednika Ukrajine Petra Porošenka je danas na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji objavio da je ukrajinska vojska uništila "značajan" deo kolone vojnih vozila i da je Porošenko o tome telefonom obavestio britanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << premijera Dejvida Kamerona.

Prema tvrdnjama na zvaničnom vebsajtu ukrajinskog predsednika on je potvrdio navode britanskih medija da su ruska vojna vozila primećena kako ulaze u Ukrajinu, oko 30 kilometara udaljena od mesta gde je ruski humanitarni konvoj zaustavljen radi provere tovara koji nosi.

Britanija je saopštila da je pozvala ambasadora Rusije u Londonu na razgovor, da bi se razjasnila situacija.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.