Eder: Mihajlović je na nas preneo duh pobednika

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eder: Mihajlović je na nas preneo duh pobednika

Fudbaleri Sampdorije puni hvale za svog šefa. Blaž Slišković ipak ne preuzima Novi Pazar. Rukometaši Vojvodine osvojili Superkup. Poginuo bivši ukrajinski fudbaler Andrej Gusin. Uefa odredila Škuletiću dva meča suspenzije. Portugalac kandidat za novog trenera Jagodine. Karim Benzema strelac hiljaditog gola za Real u evropskim takmičenjima. Ana Ivanović u četvrtfinalu Tokija. Novi vaterpolista Partizana koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prešao u Crvenu zvezdu. Štimac: U Bajern samo došao zbog Pešića.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru 

23.00 - Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će se Nikola Kalinić ekipi pridružiti u petak.

Kalinić je sa reprezentacijom osvojio srebro na Svetskom prvenstvu, a "crveno-belima" će se priključiti pred turnir u Istanbulu.

Posle osvajanja drugog mesta na veoma jakom turniru u Miluzu košarkaši Crvene zvezde u beogradskom Pioniru nastavili su sa pripremama za predstojeću sezonu.

22.00 - Početak druge fudbalske lige Grčke odložen je na neodređeno vreme zbog finansijskih problema klubova, saopštila je danas uprava tog takmičenja.

Druga liga Grčke ima 26 klubova, a terbalo je da počne za vikend 27. i 28. septembra.

Uprava takmičenja zatražila je od političara da probaju da pronađu finansijski sporazum, i imenovala je petočlanu komisiju za pregovore.

Profesionalni sport u Grčkoj teško je pogođen finansijskom krizom u zemlji.

21.00 - Rukometaši Vojvodine osvojili su drugi put zaredom Superkup Srbije pobedom nad niškim Železnničarom 40:22 (21:10) u Aranđelovcu.

Član Vojvodine Stanković bio neuhvatljiv postigavši čak 12 golova, a proglašen je za najboljeg igrača utakmice.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Žarko Petković sa pet golova.

20.00 - Argentinski fudbaler Jonas Gutijeres zahvalio se na podršci koju je dobio kada je otkrio da se leči od raka testisa.

Hvala svima na velikoj podršci, uvek gledajte napred, napisao je Gutijeres na društvenim mrežama.

Gutijeres je u utorak, gostujući na jednoj argentinskoj televiziji, kazao da je dožveo bol u testisima posle sudara sa protivničkim saigračem igrajući za Njukasl na utakmici sa Arsenalom 19. maja 2013. godine.

Kada je potvrđeno da imam rak otišao sam kući plačući. Došao sam u Argentinu i preuzeo troškove, uprkos tome što sam pod ugovorom sa Njukaslom. Novac nije važan, važno je zdravlje. Morao sam da počnem hemoterapiju, rekao je Gutijeres.

19.00 - Fudbaler Atletiko Madrida Mario Mandžukić polomio je nos na utakmici sa grčkim Olimpijakosom u Ligi šampiona, saopštio je španski klub.

Mandžukić će u četvrtak biti operisan.

Njemu je nos polomio protivnički fudbaler Pajtim Kasami, kada ga je na početku utakmice udario laktom.

Hrvatski fudbaler se posle ukazane lekarske pomoći vratio na teren i postigao prvi gol za svoj klub u porazu od 3:2 na početku grupne faze Lige šampiona.

16.40 - Bivši uktrajinski fudbalski internacionalac Andrej Gusin poginuo je u saobraćajnoj nesreći u blizini Kijeva.

Četrdesetjednogodišnji Gusin izgubio je život kada je motociklom udario u zaštitnu ogradu na autoputu.

Gusin je do maja ove godine bio pomoćni trener u Anžiju iz Mahačkale.

On je za Ukrajinu odigrao 71 utakmicu i sa kijevskim Dinamom stigao do polufinala Lige šampiona 1999. godine.

Bivši defanzivac, koji je sa Dinamom sedam puta osvajao titulu prvaka Ukrajine, ostavio je iza sebe suprugu i troje dece.

16.00 - Novi košarkaš minhenskog Bajerna, Vladimir Štimac, rekao je da je u taj klub došao pre svega zbog trenera Svetislava Pešića.

Trenirao me je u sezoni 2008/2009 u Crvenoj zvezdi. On mi je kao otac. Pod njegovim vođstvom postao sam bolji košarkaš, ali i čovek, rekao je Štimac za sajt minhenskog kluba.

On je sa Bajernom potpisao ugovor do leta 2015, a ekipi se priključio samo nekoliko dana pošto je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Štimac je u dosadašnoj karijeri igrao za Beovuk, Žalgiris, Valmieru, Crvenu zvezdu, Ventspils, Nimburk, Olin, Banvit i Malagu. 

15.35 - Fudbaler Sampdorije Brazilac Eder rekao je da je trener Siniša Mihajlović ugradio u ekipu pobednički mentalitet, koji ga je krasio i tokom igračke karijere.

Mihajlović je na tim preneo sve one osobine kakve je imao kao igrač, duh i mentalitet pobednika. Kada stvari krenu loše po tim, on je tu da ih reši i popriča sa svima. Uvek nam podiže glavu gore, bodri nas i zna da se veoma naljuti kada primeti da nismo optimisti, rekao je Eder za "Tutosport".

Sampdorija je odlično startovala ove sezone u Seriji A i posle dva kola ima četiri boda, remi protiv Palerma (1:1) i pobedu nad Torinom (2:0). 

15.00 - Doskorašnji vaterpolista Partizana Ivan Rackov potpisao je jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštili su crveno-beli.

Rackov je treći igrač Partizana, koji je ovog leta prešao u redove večitog rivala. Pre njega to su učinili Dimitrije Obradović i Nikola Tomašević.

Novi vaterpolista Zvezde rođen je 1989. godine, može da igra na levoj i desnoj strani i završio je američki koledž Berkli.

Krajem 2011. godine je došao u Partizan sa kojim je osvojio titulu prvaka Srbije i nacionalni kup.

Crvena zvezda je objavila i da se u klub vratio doskorašnji igrač Singidunuma Đorđe Bijelić, koji je potpisao jednogodišnji ugovor. 

14.00 - Fudbaler Ajaksa Rišairo Živković produžio je ugovor sa holandskim klubom do 2019. godine, sapštio je tim iz Amsterdama. Njemu je prethodni ugovor isticao 2017. godine, ali je odlučio da ga produži na još dve sezone.

Srećan sam što sam potpisao novi ugovor sa Ajaksom. Brzo smo se dogovorili i jedva čekam da zaigram za prvi tim, rekao je Živković.

Živković je rođen 1996. godine u Holandiji, a od majke je uzeo srpsko prezime. Nastupao je za mlađe reprezentativne selekcije Holandije, ali se spekulisalo da bi mogao da zaigra za Srbiju.

On je letos prešao iz Groningena u Ajaks i trenutno igra za mladi tim "kopljanika" koji se takmiči u drugoj holandskoj ligi. 

13.20 - Nemački biciklista Džon Degenkolb primljen je u bolnicu zbog temperature izazvane infekcijom noge, nakon povrede zadobijene prilikom pada na "Vuelti". Degenkolb je na Trci kroz Španiju osvojio zelenu majicu najboljeg sprintera.

Povreda desne noge mu se inficirala i zbog njegove sopstvene sigurnosti Džon mora da ostane nekoliko dana u bolici, rekao je menadžer nemačkog bicikliste Jorg Verner.

Dvadesetpetogodišnji Degenkolb je na Feksbuku napisao da je jedva hodao i da su ga lekari odmah poslali u bolnicu gde je primio antibiotike.

Degenkolb, koji je na ovogodišnjoj "Vuelti' osvojo četiri etape, nada se da će se oporaviti na vreme za učešće na prvenstvu sveta u drumskoj voznji u Španiji, od 21. do 28. septembra u Ponferadi.

12.20 - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Tokiju pošto je pobedila 25. teniserku sveta Viktoriju Azarenku iz Belorusije sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4). Ivanovićeva, 10. teniserka sveta, do pobede je došla za sat i 40 minuta igre. Ona je pet puta oduzela servis protivnici, koja je napravila tri brejka.

Treći nosilac na turniru, Ivanovićeva će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Lucije Safarove, 15. teniserke sveta. Safarova je jutros pobedila Švajcarkinju Belindu Benčić sa 3:6, 6:4, 6:2.

Ivanovićeva je do sada sedam puta igrala protiv Safarove i zabeležila dve pobede i to u njihova prva dva duela. Poslednji put igrale su ove godine na Rolan Garosu, kada je Čehinja pobedila sa 6:3 i 6:3.

11.50 - Turski košarkaš Dušan Čantekin karijeru će nastaviti u Mega Vizuri, saopštio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović.

Čantekin je u sezoni 2011/2012 igrao u Mega Vizuri, dok je prethodne dve godine proveo u Banvitu. Ovaj centar rođen je 1992. godine u Kragujevcu pod imenom Dušan Gavrilović, ali je kao mlad napustio Srbiju i uzeo tursko državljenstvo. 

11.35 - Na današnji dan, pre 14 godina, u Barselonu je stigao dečak po imenu Lionel Mesi.

11.15 - Nekadašnji trener Intera i Mančester Sitija Roberto Manćini demantovao je pisanje italijanskih medija da pregovara sa Lokomotivom iz Moskve.

Manćini je bez posla od juna kada je raskinuo saradnju sa turskim Galatasarajem.

Mnogi navijači me pitaju za Lokomotivu iz Moskve... Veliki i prestižni klub, ali nismo razgovarali, napisao je Manćini na Tviteru.

On je bio kandidat da nasledi Rafaela Beniteza u Napoliju i dovođen je u vezu sa reprezentacijom Italije, pre nego što je Azure preuzeo Antonio Konte.

Manćini je tokom karijere bio trener Fiorentine i Lacija, a najviše uspeha imao je sa Interom sa kojim je tri puta zaredom bio prvak Italije (2006, 2007, 2008), dok je Sitiju 2012. godine doneo titulu prvaka Premijer lige. 

11.00 - Predsednik Jagodine Goran Milanović izjavio je da uprava razgovara sa nekoliko kandidata za trenera, među kojima je i bivši strateg portugalskog Maritima Bruno Fernandez.

U poslednjih nekoliko dana vodimo razgovore i sa našim trofejnim trenerom Simom Krunićem i veoma brzo ćemo doneti odluku, rekao je Milanović i najavio da se već sutra može očekivati promocija novog trenera.

Jagodina je u utorak sporazumno raskinula ugovor sa Dodićem zbog loših rezultata na početku sezone. 

10.40 - Francuski fudbaler Matje Valbuena propustiće najmanje dve utakmice sa moskovskim Dinamom, pošto se podvrgao uspešnoj operaciji slepog creva.

Sportski direktor moskovskog kluba Guran Adžoev rekao je da je Valbuena u ponedeljak osetio jake bolove i da je potom hitno smešten u bolnicu gde mu je uspešno operisano slepo crevo.

Valbuena je i dalje u bolnici. Teško je predvideti vreme koje će biti potrebno za oporavak, ali je sigurno da će propustiti sledeće dve utakmice, rekao je Adžoev.

Dinamo u četvrtak u Atini igra protiv Panatinaikosa u prvoj utakmici Lige Evrope. Dvadesetdevetogodišnji Valbuena je do sada odigrao osam mečeva i postigao dva gola za Dinamo, otkako se prošlog meseca pridružio tom klubu.

10.20 - Organizatori Olimpijskih igra u Rio de Žaneiru 2016. godine objavili su da će se cene karata kretati između 20 i 2.000 dolara. Kako je saopšteno, u prodaju će biti pušteno ukupno 7,5 miliona ulaznica, a polovina njih, 3,8 miliona, koštaće ispod 30 dolara, dok će najjeftinija iznositi 20.

Najskuplja karta na Igrama koštaće 4.600 brazilskih reala, ili dve hiljade dolara i ona će važiti za svečanost otvaranja. Portparol "Rija 2016" Mario Andrada naglasio je da će mnoga takmičenja, kao što je veslanje, biti besplatna za gledaoce.

Organizatori Igara su napomenuli da će karte biti puštene u prodaju u martu iduće godine, iako će biti moguće da se podignu dve nedelje pre početka takmičenja, koje počinje 5. avgusta 2016. Gradonačelnik Rija Eduardo Paes naglasio je da će siromašnim Brazilcima biti omogućeno da prate takmičenja, iako nije precizirao detalje.

10.00 - Srpska teniserka Jelena Janković i njena partnerka u dublu Špankinja Aranča Para Santonja plasirale su se u polufinale turnira u Tokiju, pošto su pobedile treće nosioce, rusko-australijski par Alu Kudrjavcevu u Anastasiju Rodionovu sa 2:1 u setovima (2:6, 6:3, 10:6).

Meč je trajao 69 minuta, srpsko-španski par je napravio dva brejka, a njihove protivnice jedan više, ali su Jankovićeva i Para Santonja osvojile šest poena više (58). 

Jankovićeva i Para Santonja će u polufinalu igrati protiv pobednica duela prvih nosilaca Kare Blek iz Zimbabvea i Sanje Mirze iz Indije i švajcarskog para Martina Hingis–Belinda Benčić.

09.40 - Bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije Blaž Slišković ipak neće postati trener Novog Pazara.

Razlog nisu finansijski uslovi. Imam nekih privatnih problema zbog kojih neko vreme moram da ostanem u Mostaru. Hvala ljudima iz Novog Pazara na korektnosti, rekao je Slišković za agenciju Anadolija.

Uprava Novog Pazara prošle nedelje je smenila Dragana Kanatlarovskog. Ova ekipa posle pet kola Superlige Srbije zauzima deveto mesto na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

09.30 - Ministar za omladinu i sport u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić potpisaće sutra na ministarskoj konferenciji Saveta Evrope u švajcarkom gradu Makolanu prvu međunarodnu konvenciju posvećenu sprečavanju nameštanja sportskih rezulatata.

Srbija će biti među prvih deset potpisnica dokumenta, čiji je zvanični naziv Konvencija o zloupotrebama sportskih takmičenja, a koja teži prevenciji, otkrivanju i krivičnom i disciplinskom kažnjavanju nameštanja sportskih rezultata, saopštio je Savet Evrope.

Konvencija takođe ima cilj da u svrhu efikasnije borbe protiv takve vrste zloupotreba pospeši razmenu informacija i međunarodnu saradnju između državnih službi, sportskih organizacija i kladioničara, navodi se u saopštenju.

09.00 - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije kaznila je napadača Partizana Petra Škuletića sa dve utakmice neigranja u Ligi Evrope zbog crvenog kartona u duelu sa Neftčijem iz Azerbejdžana.

Škuletić će tako propustiti utakmicu sa Totenhemom koja se igra sutra u Beogradu i duel protiv grčkog Asterasa 2. oktobra u gostima.

Napadač Partizana je krajem avgusta na revanšu baraža za Ligu Evrope sa Neftčijem u Bakuu (2:1) dao oba gola, a posle drugog je isključen zbog sukoba sa protivničkim igračima.

00.00 - Fudbaler Real Madrida Karim Benzema postigao je peti gol na utakmici sa Bazelom i upisao se u listu statističke istorije svog kluba, jer je to hiljaditi gol "kraljevskog kluba" u evropskim takmičenjima.

Benzema je zatresao mrežu u 79. minutu posle proigravanja sa Ronaldom ,a njihov klub je odneo ubedljivu pobedu sa 5:1 u prvom kolu Lige šampiona. U narednom kolu, Real seu Bugarskoj sastaje saLudogorecom koji je bio najprijatnije iznenađenje prvog kola, jer je pružio neočekivani otpor Liverpulu.
Pogledaj vesti o: Japan,   Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Facebook,   Twiter,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.