Mari: “Zagonetka zvana Đoković će biti rešena”

Izvor: Press, 22.Jun.2015, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari: “Zagonetka zvana Đoković će biti rešena”

Endi Mari osvojio je u nedelju svoju četvrtu titulu na turniru u Kvinsu posle 64 minuta maestralne igre protiv Kevina Andersona.
FOTO: skysports
Ovu godinu će škotski teniser sigurno dugo pamtiti. Igrao je finale Australian Open-a, oženio se dugogodišnjom devojkom Kim Sirs u aprilu. U   Minhenu je osvojio svoju prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << titulu u karijeri na šljaci, potom pokorio i Madrid i stigao do polufinala Rolan Garosa, a tek je polovina sezone.
          Obično uzdržan, 28-godišnji teniser sada je oduševljen svojom igrom na travnatoj podlozi tokom prethodne nedelje i tvrdi da igra bolje nego 2013.godine kada je je osvojio Vimbldon.
“Moraš stalno da napreduješ, ako to ne uradiš, ljudi će zauzeti tvoje mesto. Fizički sam sigurno u boljoj formi nego 2013.godine, više miksujem svoju igru i to je dobro” – rekao je Mari.
Ipak, prisutna je velika nedoumica pred početak Vimbldona 29.juna. Uprkos dobrim rezultatima ove sezone, Mari još uvek nije uspeo da pobedi najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića. Endi je pretrpeo samo šest poraza u 2015.godini, od kojih je četiri upravo od Srbina i to: u finalima Australijan Opena i Majamija, u polufinalima Indijan Velsa i Rolan Garosa.
Pred početak trećeg ovogodišnjeg gren slema, Škot gradi svoje samopouzdanje na ranijim pobedama protiv najboljeg tenisera sveta, u finalima Vimbldona i US Open-a i insistira da konačno može da ga pobedi, ukoliko se sastanu na terenima Al Ingland Klaba (All England Club).
“Očigledno je šteta što sam gubio od Novaka, ali sam bio blizu pobede u većini mečeva. On je imao sjajnu godinu i nije sramota izgubiti od njega. Ali ako želim da pobeđujem na najvećim turnirima, moram da ga pobedim. To sam uradio kada sam osvojio US Open i Vimbldon, kao i na Olimpijskim igrama. Moram da nastavim sa usavršavanjem svoje igre i da izvučem pouke iz tih prethodnih mečeva. Postoji samo jedan igrač koji igra bolje od mene ove godine. Voleo bih da budem najbolji i nadam se da će u budućnosti tako i biti.”- izjavio je Mari.
Stanislas Vavrinka je dokazao da je Đoković ipak samo čovek. Uspeo je da trijumfuje na Rolan Garosu i spreči Srbina da kompletira svoju riznicu gren slem trofeja. Škot veruje da će Đokovićevo samopouzdanje biti poljuljano tim porazom: “Đoković je bio jako blizu da ostvari nešto što je malom broju igrača pošlo za rukom, verovatno mu je bilo potrebno neko vreme da se odmori i psihički oporavi pre početka Vimbldona”- dodao je Endi.
Prethodni put kada je trijumfovao na turniru u Kvinsu 2013.godine, Škot je osvojio i Vimbldon postavši prvi Britanac kome je to pošlo za rukom u poslednjih 77 godina. “Kvins je sjajna priprema za treći gren slem u sezoni, ali nema garancija da trijumf ovde automatski znači i osvajanje Vimbldona. Titula mi daje samopouzdanje, ali svašta može da se desi tokom dve nedelje turnira. Moram da odem tamo i zaslužim trofej”-izjavio je Mari.
Tokom Vimbldona, Škot će opet imati podršku trudne Ameli Morezmo, koja je predala “trenersku palicu” Jonasu Bjorkmanu tokom Kvinsa.      
“Sa Bjorkmanom start je bio dobar, ali moram da odam priznanje i Ameli. Naporan rad sa njom se i dalje isplaćuje. Nadam se da će saradnja sa njima doneti još više uspeha”- zaključio je Mari.

Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.