FOTO: Ovako izgleda dijamant veličine teniske loptice

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2016, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Ovako izgleda dijamant veličine teniske loptice

Aukcijska kuća Sotbi stavila je na prodaju dijamant veličine tensike loptice. Kako su preneli svetski mediji, početna cena iznosi neverovatnih 70 miliona dolara.

Ova aukcijska kuća najavila je da će dijamant biti ponuđen kupcima u Londonu 29. juna, prenosi AP. Kako prenose mediji, dijamant je otkriven u novembru u Bocvani u rudniku u vlasništvu je kanadske Lukara dijamant korporacije.

Dijamant sadrži 1.109 karata, što ga čini drugim po veličini dragim kamenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na svetu ikada pronađenim.

Njegovo ime u prevodu sa tajvanskog znači "naša svetlost". Najveći dijamant ikada pronađen ima 3.106 karata, otkriven je u Južnoj Africi 1905. godine i isečen je na devet većih i 96 manjih delova, a koji su sada deo britanske kraljevske riznice.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.