Đoković bez problema u četvrtfinalu Australijen Opena

Izvor: Prva.rs, 26.Jan.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković bez problema u četvrtfinalu Australijen Opena

Najbolji srpski teniser je koristeći defanzivnu igru uspeo da neutrališe Milera i mirno uplovi u četvrtfinalnu luku u Melburnu gde će se sastati sa Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je bio bolji od Španca Felisijana Lopeza sa 3:2 u setovimna.

Đoković od početka do kraja meča nije menjao ritam, po potrebi je izlazio na mrežu i efikasno rešavao probleme.

Srpski teniser je u prvom setu prepustio Luksemburžaninu da vodi igru, da bi u sedmom gemu napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << prvi iskorak i došao do brejka, a potom do kraja seta sačuvao prednost.

U nastavku meča Đoković nije menjao taktiku, ponovo je cekao pravi trenutak kako bi napao servis protivnika, što mu je pošlo za rukom u 11. gemu, kada je napravio drugi brejk u meču, a potom uspešno servirao za vođstvo od 2:0 u setovima.

Sličan pristup igre Đoković je imao i u trećem delu meča, kada je Luksemburzanin imao i nekoliko brejk lopti, ali nije uspeo da nađe rešenje za igru srpskog asa, koji mu ponovo u finišu - u 11. gemu oduzima servis i na kraju koristi prvu meč loptu.

Đokoviću je ovo osmo uzastopno četvrtfinale Melburna u karijeri, a protiv sledećeg protivnika Raonića ima maksimalan skor od 4:0.

ĐOKOVIĆ: FOKUSIRAO SAM SE NA SVOJU IGRU

Đoković je ocenio da pobeda protiv Milera nije bila laka, iako je izvojevana u tri seta.
"Iskoristio sam svoje šanse u pravom trenutku. Bilo je teško čitati servis Milera, često je bio agresivan, izlazio je na mrežu i - sve u svemu, bio je težak protivnik", reka je Đoković.

Prvi reket Srbije naglasio je da je srećan što je dobio meč protiv Milera u tri seta.
"Prikazao je odličnu igru i maksimalno se borio, naročito u drugom i trećem setu. Mojih nekoliko "pasing šotova" je presudilo da dođem do odlučujućih brejkova", rekao je Đoković.

Srpski teniser je naglasio da je tokom meča podloga bila prilično klizava.
"Bilo je dosta klizavo za razliku od ranijih večeri. Bilo mi je teško naročito kada sam menjao pravac kretnja. Ipak,,najvažnije je da sam se fokusirao na svoju igru", zaključio je Đoković.


Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.