Đoković - Del Potro: U subotu!

Izvor: Mondo, 19.Maj.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - Del Potro: U subotu!

Prolećni pljusak prekinuo je četvrtfinale Rima između Novaka Đokovića i Huana Martina Del Potra u 22:45. Da li će biti vremena da se odigra do kraja večeras? Teško je reći.

Odluka o poslednjem polufinalisti Mastersa u Rimu "pašće" na dan - polufinala!

(2) Novak Đoković i Huan Martin Del Potro počeli su poslednje četvrfinale najuglednijeg italijanskog teniskog turnira u petak u 21:50, dosta kasnije nego što je bilo predviđeno, jer su se pre toga odužili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neki mečevi na "Foro Italiku", a prekinuli zanimljiv duel već posle 55 minuta zbog pravog pljuska koji je ohladio neravnu rimsku šljaku.

Kada su shvatili da kiša neće prestati, organizatori poslednjeg Masters turnira pred star Rolan Garosa odlučili su da ovo "blokbaster" četvrtfinale odlože za subotu, ali do objave ove vesti nije saopšteno kada će meč biti nastavljen.

Kada god to bilo, počeće servisima Đokovića pri rezultatu 6:1, 1:2 njegovu korist.

He's putting on a show! @DjokerNole#ibi17pic.twitter.com/Xu2JgOYqBl

— Tennis TV (@TennisTV) May 19, 2017

Del Potro je počeo brejkom usled nesigurnih Novakovih forhend udaraca, ali je prvi gem na svoj servis osvojio tek na startu drugog seta, nakon što je naš as podsetio na najbolje dane i vezao šest gemova u nizu za brzo vođstvo od 1:0 u setovima. U drugom, Argentinac je počeo da servira daleko bolje, ali ga je u tom naletu prekinula kiša.

Inače, ovo je 18. meč Srbina i Argentinca do sada, a ulog je polufinale Masters turnira, u kojem mladi i odmorni (8) Dominik Tim uveliko čeka ishod nakon što je ranije u petak deklasirao sedmostrukog prvaka, (4) Rafaela Nadala.

Srbin ima 13:4 protiv argentinskog dvometraša, a od kada ga je Del Potro pobedio 7:6, 7:6 na Olimpijskim igrama u Riju, Novak je dobio oba naredna meča. Oba puta bilo je napeto - 4:6, 6:4, 6:4 u Akapulku i 7:5, 4:6, 6:1 u Indijan Velsu.

Đoković je Rim osvajao 2008, 2011, 2014. i 2015. godine, a prošle sezone igrao je finale i izgubio od Endija Mareja 3:6, 3:6.

We officially announce that due to the heavy rain, the match between #Djokovic and #DelPotro will resume tomorrow. Time TBD. #ibi17pic.twitter.com/AhS5nqFicy

— Internazionali Bnl (@InteBNLdItalia) May 19, 2017

Ostanite uz MONDO, nastavićemo da pratimo meč UŽIVO kada bude nastavljen u subotu.

Pročitajte ko su sve polufinalisti Rima i na koji način je Tim napravio iznenađenje dana.

UŽIVO:

drugi set - PREKID ZBOG KIŠE



Due to the weather conditions the match between #Djokovic and #DelPotro is suspended. #ibi17pic.twitter.com/pu74F4nzHf

— Internazionali Bnl (@InteBNLdItalia) May 19, 2017

1:2 - Del Potro je počeo ozbiljno da servira, ali i kiša je počela ozbiljno da pada. Prekid.

1:1 - Brzo izjednačenje Đokovića, koji se nije ohladoi od kraja prvog seta. Obojica gledaju u nebo.

0:1 - Zajedno za kišom koja počinje u Rimu, Del Potro je tek na početku drugog seta osvojio prvi servis gem.

prvi set

Foto: (AP Photo/Gregorio Borgia)

6:1 - Šest u nizu, 1:0 u setovima. Del Potro je imao 0:30, ne i više od toga. Đoković je odigrao verovatno najbolji set ove godine, ako ne godine - onda sigurno od početka sezone na šljaci. Samo neka tako nastavi.

5:1 - NEMA STAJANJA! Del Potro je imao dve gem lopte, prve na meču tek prilikom trećeg servis gema, ali nije osvojio gem i dalje. Đoković je prosto odbio da se preda, iako bi imao prednost i da je izgubio ovaj gem, ali je igrom koja neodoljivo podseća na nepobedivog Đokovića osvojio peti gem u nizu, odnosno uzeo i treći servis gem jednom od najboljih servira sveta.

4:1 - Novak je u seriji. Del Potro je imao 30:30, ali ne i šansu da napravi ribrejk posle toga.

3:1 - NOVI BREJK! Del Potro je imao šansu da brzo završi četvrti gem, ali su ga iznenadili ritern udarci Đokovića, koji je od 30:15 očas posla stigao do brejk lopte. Prvu, Argentinac je poništio servis vinerom, međutim nije mogao ništa da uradi i naredne dve razmene sa Beograđaninom.

2:1 - BRAVO! Rasplamsala se borba već posle dva odigrana gema. Nepunih deset minuta trajao je treći gem, u kom je Del Potro imao jednu brejk loptu, a Đoković iskoristio drugu gem loptu za prvo vođstvo na meču. Publika uveliko uživa u razmenama njih dvojice...

1:1 - Ribrejk! Novak nije bio spreman da dobro servira na startu, ali je od prvog Del Potrovog servisa slao duboke ritern udarce i ekspresno vratio rezultat u egal.

0:1 - Meč je počeo brejkom Del Potra.

21:50 - Punih 50 minuta pre planiranog početka meča, Đoković počinje servisima.

21:42 - Novak i Huan se pripremaju, uskoro će početi meč.

21:40 - (3) Garbinje Muguruza - (9) Venus Vilijams 6:2, 3:6, 6:2, posle sat i 46 minuta igre. Ovo je, uz nekoliko mečeva koji su odigrani u tri seta danas na najvećem stadoinu "Foro Italika", konkretan razlog zbog kojeg je duel Đoković - Del Potro, kasnio više od 45 minuta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.