Izvor: HotSport.rs, 30.Apr.2017, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Kako je Ilija Petković Vučinića hteo da zameni sinom, pa izazvao gnev nacije (VIDEO)

Poslednjih dana maja 2006. godine je kao bomba odjeknula vest da će pred Svetsko prvenstvo vezista OFK Beograda zameniti velemajstora iz Lećea.
Fudbalski savez Srbije i Crne Gore je izdao saopštenje da će Ilija Petković umesto Mirka Vučinića na Mundijal voditi Dušana Petkovića, prezimena nisu bila koincidencija.
Selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Petković je želeo da reprezentativcima na pripreme u Austriji priključi svog sina zbog povrede Mirka Vučinića koju je zaradio u dresu mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Portugalu koje je bilo neposredno pred pripreme seniora.
Vest da će Petković povesti neafirmisanog sina u već podmuklim godinama za debi u nacionalnom dresu se uopšte nije svidela domaćim zaljubljenicima u fudbal. Čitava javnost se usprotivila odluci selektora koja je bila veoma diskutabilna. Nekoliko dana kasnije je usledila još šokantnija vest, a to je odlazak Dušana Petkovića iz nacionalnog tima zbog, kako je medijima rečeno, pritiska sa kojim fudbaler nije mogao da se izbori.
– Dušan se dugo borio, ali nije mogao da izdrži taj pritisak. Mnogo toga bilo je protiv njega, a on nije želeo da bilo koga muči, ni selektora ni ostale igrače. Nije želeo da bilo šta poremeti atmosferu u timu, rekao je tada portparol FS SCG Aleksandar Bošković.
Zbog ovog slučaja smo u Nemačkoj na Mundijalu bili sa jednim igračem manje jer FIFA dozvoljava zamenu igrača 24 sata pred prvu utakmicu, ali jedino ukoliko se radi o povredi. A kako smo prošli na Svetskom prvenstvu 2006. godine, verujem da svi dobro pamte. Ukoliko vas pamćenje ne služi kako valja, dovoljno je da odgledate ovaj video materijal:

(Izvor: YouTube/aarontawil)
The post VREMEPLOV: Kako je Ilija Petković Vučinića hteo da zameni sinom, pa izazvao gnev nacije (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.