Srbija želi da organizuje Moto GP: Uskoro se gradi staza, lokacija još nije poznata

Izvor: Blic, 29.Nov.2014, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija želi da organizuje Moto GP: Uskoro se gradi staza, lokacija još nije poznata

Predsednik Moto saveza Srbije Božodar Mihajlović rekao je da će naša država uskoro izgraditi stazu za moto trke koja će moći da organizuje svetski i evropski šampionat. Trenutni kandidati za njenu lokaciju su opštine Bela Crkva i Loznica, dok se čeka ponuda Beograda.

„Tokom 35 godina mog aktivnog bavljenja moto sportom, svaki dan razmišljam o tome da Srbija ima stazu. Imamo ljude koji učestvuju na svetskom i azijskom prvenstvu, naša himna svira širom planete, a mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nemamo ni ono osnovno. To je staza koja će biti korišćena za učenje mladih, treninge, ali i organizaciju trka. Srećan sam što je prvi put to podignuto na jedan ozbiljniji nivo i da ćemo uz pomoć države imati konačno imati stazu, kao što je imaju svi u regionu”, rekao je Mihajlović na prezentaciji MSS na Beogradskom sajmu.

Izgradnja staze bi u prvoj fazi trebala da košta oko tri miliona evra. Ona će se naći na prostoru od 60 do 90 hektara i neće služiti samo za moto trke, već će i drugi sportovi moći da je koriste. Zato je važna saradnja sa Auto moto savezom Srbije, o čemu je pričao i njegov generalni sekretar Predrag Đurđev.

„Auto moto savez će uvek stati uz ovakvu inicijativu. Setimo se starih dana, kada je u Jugoslaviji postojala prelepa staza Grobnik. Nadam se da će i Srbija imati tako nešto, da će ta staza postati brend i da će nove generacije imati svog šampiona”, poželeo je Đurđev.

Ovaj projekat je dobio podršku i svetske i evropske motociklističke federacije, a njegova svrha biće pravljenje mesta gde će srpski mladi takmičari učiti i trenirati. Konačan cilj je da se u Srbiji jednog dana organizuje Moto GP šampionat.

Prezentaciji MSS je prisustvovao predsednik Federacije međunarodnog motociklizma Volfgang Srb, koji je tom prilikom rekao da Srbija zaslužuje stazu.

„Ne moram da vam naglasim koliko je bitno za državu i vozače da se staza izgradi. Nadam se da će se projekat završiti što je brže moguće da bi ovde mogao da se organizuje i evropski šampionat”, kazao je Srb.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.