SP (U-17): Odličan start Srbije

Izvor: Sportal.rs, 09.Avg.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP (U-17): Odličan start Srbije

Reprezentacija Srbije, igrači do 17 godina starosti, uspešno je startovala na Svetskom prvenstvu koje je u petak počelo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izabranici selektora Vanje Guše u okviru prvog kola grupe „D“ savladali su u Dubaiju selekciju Kine rezultatom 80:68 (23:11, 20:22, 11:20, 26:15). Posle vrlo dobrog početka i stečene dvocifrene prednosti posle prve četvrtine, srpski kadeti su dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << oscilirali, dozvolili rivalu da minimalno povede na startu poslednje deonice, ali su sjajno finiširali i došli do prvih bodova na šampionatu.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Rakićević sa 17 poena, Stojanović je postigao 15, a Peno 14. U ekipi Kine Fu je ubacio 19, a Hu 13 poena.

- Dobro smo počeli utakmicu, brzo stekli solidnu prednost, imali kontrolu većim delom prvog poluvremena. Međutim, imali smo pad u igri tokom treće četvrtine što je prilično visoka i atipična selekcija Kine iskoristila i uhvatila rezultatski priključak. Ipak smo u završnici odigrali na visokom nivo i došli do trijumfa. Odbrana je u svakom slučaju bila ključ uspeha. Utakmicu smo iskoristili da što je više moguće uigramo Pena i Marinkovića koji su nam se nedavno priključili. Takođe, isprobali smo razne alternative koje ćemo koristiti u odsustvu povređenog Glišića. Sasvim sam zadovoljan kako su odigrali Rakićević i Kenić. Sistem takmičenja je takav, da rezultati u ovoj fazi šampionata određuju samo protivnika u osmini finala, da sve ekipe iz grupe idu dalje. Nas kalkulacije apsolutno ne zanimaju, želimo da pobeđujemo i ako se ukaže mogućnost da se što više uigramo, isprobamo sve taktičke zamisli pre nego što počnu eliminacione borbe – istakao je Vanja Guša, selektor U17 reprezentacije Srbije.

U okviru drugog kola grupe D Svetskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima reprezentacija Srbije u subotu od 16:45 časova igra protiv selekcije Egipta.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.