Nemačka šampion sveta, Gece u drugom produžetku zavio Argentinu u crno!

Izvor: Blic, 14.Jul.2014, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka šampion sveta, Gece u drugom produžetku zavio Argentinu u crno!

Nemačka je novi prvak sveta u fudbalu! U finalu na slavnoj Marakani u Rio de Žaneiru, fudbalska reprezentacija Nemačke je posle produžetaka, golom rezerviste Marija Gecea u 113. minutu, savladala Argentinu sa 1:0 i tako po četvrti put u svojoj istoriji osvojila Mundijal, prvi posle 1990. godine kada je naspram sebe imala istog rivala.

Velike fudbalske borbe često su nezanimljivije od prethodnog dela takmičenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulog je prevelik da bi se rizikovalo, a goleade su prilično retke. Uzbuđenja u borbi za trofej namenjen šampionu planete, međutim, nije manjkalo - a kulminaciju su imala u drugom produžetku, i to u vidu majstorskog poteza. Dvojica rezervista, Širle i Gece, nadmudrili su odbranu Argentine, a strelac gola za titulu je centaršut sa levog krila iskoristio da grudima savršeno primiri loptu na levoj ivici peterca, te da je pošalje pokraj tela do tada odličnog golmana Romera. Za slavlje Nemačke, za pobedu "pancera", za ulazak u istoriju i, po mnogima, zasluženu titulu posle svega što su novi šampioni planete prikazali u Brazilu.

Opširnije na našem specijalu Brazil 2014

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka šampion sveta u fudbalu

Izvor: Studio B, 14.Jul.2014

Nemačka je novi prvak sveta u fudbalu! ..U finalu na slavnoj Marakani u Rio de Žaneiru, fudbalska reprezentacija Nemačke je posle produžetaka, golom rezerviste Marija Gecea u 113. minutu, savladala Argentinu sa 1:0 i tako po četvrti put u svojoj istoriji osvojila Mundijal, prvi posle 1990. godine...

Nastavak na Studio B...

Pehar zasluženo Nemcima

Izvor: Mondo, 14.Jul.2014

Po četvrti put u istoriji Nemačka je postala šampion sveta u fudbalu, oni su savladali Argentinu 1:0 u finalu..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.