Naše odbojkašice stigle u Trst, jedva čekaju početak Svetskog prvenstva

Izvor: Blic, 22.Sep.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naše odbojkašice stigle u Trst, jedva čekaju početak Svetskog prvenstva

Ekspedicija ženske odbojkaške reprezentacije Srbije doputovala je iz Maribora u Trst, gde će igrati u B grupi Svetskog prvenstva. U nedelju uveče su imale jedini trening u dvorani "Palatrst", u kojoj će se i odigrati sve utakmice iz ove grupe.

Na svakom velikom takmičenju, pa tako i na Svetskom prvenstvu domaćinima pomažu volonteri koji su zaduženi za brigu o svakoj selekciji. O reprezentaciji Srbije u Trstu će brinuti Dragana Milošević i Aleksandra Pavlović, koje već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << duže vreme žive u Italiji i biće na raspolaganju igračicama i članovima stručnog štaba za sve informacije i pomoć.

"Nezahvalno je imati samo jedan trening u hali u kojoj će se održati turnir prve grupe, ali kako je nama, tako je i drugim ekipama. Treba se adaptirati, a u nedelju smo preduzeli neke mere. Jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo, vidi se da smo euforične i da sa nestrpljenjem to čekamo", rekla je Jovana Brakočević.

Libero Suzana Ćebić istakla je da veruje u pobedu protiv Turske u utorak od 17 časova, na startu šampionata.

"Definitivno smo jako nestrpljive i jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo. Mislim da smo tek dolaskom ovde postali svesni da smo u celoj toj priči. Nadamo se trijumfu, ali treba pre svega da odigramo maksimalno utakmicu i da probamo da ispravimo greške koje su nam se ranije dešavale", rekla je Ćebić.

Pored Turske, naše odbojkašice će u grupi B igrati još i sa Brazilom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom. U drugom kolu, 24. septembra, igraće protiv Bugarske (20 časova), a u trećem, 25. septembra, protiv Kameruna (17). Posle slobodnog dana, Srbija će 27. septembra igrati protiv Kanade (17), a u poslednjem, petom kolu, 28. septembra protiv Brazila od 20 časova.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po četiri najuspešnije selekcije iz svake grupe. Svetsko prvenstvo na programu je od 23. septembra do 12. oktobra u Italiji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Odbojkašice stigle u Trst

Izvor: TV Arena Sport, 22.Sep.2014

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je iz Maribora u Trst, gde će igrati u B grupi Svetskog prvenstva...Libero Suzana Ćebić istakla je da veruje u pobedu protiv Turske u utorak od 17 časova, na startu šampionata..."Definitivno smo jako nestrpljive i jedva čekamo da počne Svetsko...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.