Joković: Cilj je da ženska reprezentacija prođe grupu na SP

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joković: Cilj je da ženska reprezentacija prođe grupu na SP

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije Ana Joković je rekla da je cilj ženske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Turskoj da prođe u drugi krug takmičenja.

 

"Posle 12 godina naša zemlja se kvalifikovala za Svetsko prvenstvo,

 

Svetsko prvenstvo za košarkašice biće održano od 27. septembra od 5. oktobra u Turskoj. Srbija će se takmičiti u Grupi D sa reprezentacijama Angole, SAD i Kine.

"Što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rivala u grupi, dovoljno je da se kaže da je Angola prvak Afrike, a Kina je tradicionalno težak rival, košarka je tamo u velikoj ekspanziji. Sigurna sam da svaki sportista sanja da igra protiv SAD i svaki igrač će sada imati priliku da vidi gde smo u odnosu na njih. Takođe ćemo videti šta je neophodno da im se približimo u budućnosti. Možda ne možemo da se takmičimo sa njima u fizičkom

smislu, ali možemo da se takmičimo talentom i mudrošću", rekla je Ana Joković, potpredsednica KSS zadužena za žensku košarku.

 

Drugi cilj, prema rečima Joković, jeste promocija mladih igračica koje će u budućnosti predstavljati okosnicu nacionalnog tima.

"Želimo da uvedemo mlade igračice u tim kako bi im omogućili da steknu iskustvo i upoznaju se sa sistemom rada. Srbija ima velike talente, naša košarkaška federacija puno ulaze u njih i ima velika očekivanja od njih".

 

Joković je istakla da je plan priprema ženske košarkaške reprezentacije temeljan i da će Srbija učestvovati na tri jaka turnira u Češkoj, Španiji i Francuskoj.

 

 
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.