Bibićeva dominacija! Oborio rekord Srbije star 43 godine!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jul.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bibićeva dominacija! Oborio rekord Srbije star 43 godine!

Srpski atletičar Elzan Bibić oborio je juniorski rekord Srbije ( za atletičare do 20 godina) u disciplini 5.000 metara na Svetskom juniorskom prvenstvu u Bidgošću.

Bibić je trku završio kao osmolasirani sa rezultatom 13, 51, 40 minuta i tako oborio rekord star 42 godine.

Prethodni juniorski  rekord držao je Dušan Janićijević sa rezultatom 13:57,8 koji je ostvario u Beogradu 16.septembra 1973.godine. Iako je Bibić oborio taj rekord to je bilo dovoljno za osmo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na svetu.

Foto: Guliver/Joosep Martinson/Getty Images for European Athletics

- Zadovoljan sam nastupima na Prvenstvu Sveta u disciplinama 1500m i 5000m. Biti finalista Svetskog prvenstva na 1500m je izuzetan uspeh, računajući takmičare iz Afričkih zemalja. Na 5000m sam uspeo u onome što sam planirao, a to je da budem najbolji  Evropljanin i da trcim ispod 14 minuta. To mi je donelo državni rekord za starije i mladje juniore, na šta sam ponosan. Hvala mom timu i treneru Rifatu Zilkiću, kao i Atletskom savezu Srbije što su me podržali na pripremama i što veruju u mene. Nadam se da ću u budućnosti ostvariti još bolje rezultate i opravdati očekivanja ljudi koju su uz mene - rekao je Bibić.

Podsetimo, Bibić je pre nekoliko dana ubedljivo osvojio zlatnu medalju na 3000 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore (do 18 godina)

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Elzan Bibić rušio rekorde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2016

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić (17) danas je postavio nove državne rekorde za mlađe i starije juniore, a ostvario je i najbolje ovogodišnje vreme u Evropi u uzrastu do 20 godina u disciplini 5.000 metara na Svetskom prvenstvu za starije juniore u Bidgošću, u Poljskoj...Bibić je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.