TUGA DO NEBA: Ovo su deca koju su mučki ubili pakistanski Talibani (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Dec.2014, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA DO NEBA: Ovo su deca koju su mučki ubili pakistanski Talibani (FOTO)

Nakon masovne sahrane dece u Pešavaru, polako su počeli da se objavljuju identiteti nevinih žrtava. Ukupno je ubijeno 148 dece, a talibani su dva nastavnika spalili žive pred decom

Ova tužna fotografija prikazuje lica neke od 148 nevine dece, koju su mučki ubili talibani kada su pre dva dana upali u školu, u najsmrtonosnijem terorističkom napadu u istoriji Pakistana.

Kada je masovna sahrana održana u Pešavaru, prvi od tri dana nacionalne žalosti, identiteti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ubijenih učenika od strane naoružanih napadača su počeli da se objavljuju. Među nastradalom decom, živote su izgubila i dva nastavnika. Prema nekim navodima, oni su spaljeni živi ispred dece jer su pokušali da im pomognu.

Foto: Tanjug / AP

Dva najbolja prijatelja, koja su poginula rame uz rame u pucnjavi, takođe su oplakivana širom Pakistana i ostatka sveta. Spomen strana na Fejsbuku poginulom dečaku Mubenu Afridiju, nekoliko sati nakon masakra je skupila preko 20.000 lajkova.

NAJVEĆE ZVERI NA PLANETI: Sve o talibanima koji su mučki pobili decu u školi u Pakistanu (FOTO)

Foto: Tanjug / AP

- Naš osmeh je mnogo jači od tvog pištolja - stoji citat na Fejsbuk stranici posvećenoj Mohamedu Jasinu.

Foto: Tanjug / AP

Među žrtvama je bila i majka troje dece koja je studirala u Londonu pre nego što se vratila da predaje u Pešavar. Biniš Pervaiz je, prema navodima, jedan od nastavnika koji su spaljeni pred učenicima. On je ostavio suprugu sa troje ćerki, a najmlađa od njih je rođena u julu ove godine.

Foto: Tanjug / AP

Sijed Abid Ali Šah je rekao da je u ovom neviđenom pokolju izgubio ženu, a da mu je sin povređen.

Foto: Tanjug / AP

Da podsetimo, naoružani talibani su u utorak napali vojnu školu u Pešavaru, na severozapadu Pakistana, ubili 141 osobu, od kojih su 132 učenici, a pakistanske snage bezbednosti su posle osmočasovne akcije likvidirale sve napadače.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.