Suzavac i vodeni topovi na demonstrante u Bejrutu

Izvor: Blic, 08.Okt.2015, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzavac i vodeni topovi na demonstrante u Bejrutu

Libanske snage bezbednosti ispalile su suzavac i upotrebile vodeni top da bi rasterale antivladine demonstrante u Bejrutu.

Nezadovoljstvo radom libanske Vlade uzrok je više protesta u proteklih nekoliko meseci.

Demonstranti su bacali razne predmete, uključujući kamenice na policiju koja im je blokirala put ka zgradi parlamenta u Bejrutu.

Neimenovani bolnički zvaničnik rekao je da je tridesetak osoba primljeno u bolnicu zbog gušenja od suzavca. Povređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je najmanje šest policajaca.

Libanska Vlada, u kojoj su suprostavljene političke frakcije, od svog formiranja prošle godine sa mukom donosi i osnovne odluke.

Liban nema predsednika duže od godinu dana, usled nedostatka dogovora ko bi mogao da obavlja tu funkciju.

Analitičari navode da je politička kriza povezana i sa širom regionalnom situacijom, uključujući rat u susednoj Siriji zbog koje je u Liban stiglo više od milion izbeglica.

Libanske opozicione političke blokove podržavaju Saudijska Arabija i Iran, koji, takođe odvojeno podržavaju zaraćene strane u Siriji.

Saudijska Arabija podržava sunitski "Pokret za budućnost" bivšeg premijera Sada al Haririja, a Iran šiitsku stranku Hezbolah i njihove saveznike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.