Izvor: Blic, 12.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija traži dopunu Renovog predloga

Predsednici parlamenarnih partija Slovenije podržali su predlog dopuna na predlog evropskog komesara Olija Rena za rešavanje slovenačko-hrvatskog graničnog spora.



Predloge na današnjem trećem savetovanju sa premijerom Borutom Pahorom nisu prihvatile Slovenska nacionalna stranka (SNS) i Slovenska narodna stranka (narodnjaci).

Nakon današnjeg razgovora sa predsednicima parlamentarnih stranaka premijer je izjavio da će u četvrtak o dopunama raspravljati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlada, nakon čega će ih poslati na razmatranje parlamentarnom odboru za spoljnu politiku.

"Vlada će zatim dopune poslati Oliju Renu, a od njegovog odgovora zavisi da li će Slovenija prihvatiti Renov predlog", izjavio je nakon sastanka Pahor.

"Ako Evropska komisija ne prihvati dopune, koje su od suštinskog značaja za vitalne interese Slovenije, Slovenija neće prihvatiti (Renov) predlog", rekao je danas Pahor, koji nije želeo da kaže koliko i koje dopune su usvojene na današnjem sastanku.

Slovenačko neprihvatanje predloga Olija Rena za rešavanje graničnog pitanja sa Hrvatskom, posebno u Piranskom zalivu, znači i dalju blokadu hrvatskih pregovora sa Evropskom unijom za ulazak u punopravno članstvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška dopuni Renovog predloga

Izvor: B92, 12.Maj.2009

Ljubljana -- Predsednici parlamenarnih partija Slovenije podržali su predlog dopuna na predlog evropskog komesara Oli Rena za rešavanje slovenačko-hrvatskog graničnog spora... Predloge na današnjem trećem savetovanju sa premijerom Borutom Pahorom nisu prihvatile Slovenska nacionalna stranka (SNS)...

Nastavak na B92...

Poslednji predlog za rešenje spora

Izvor: B92, 13.Maj.2009, 20:38

Ljubljana, Zagreb -- Najnoviji predlog Olija Rena o graničnom sporu Slovenije i Hrvatske je i poslednji kompromisni predlog Evropske komisije, kaže Renova portparolka, Kristina Nađ...Evropska komisija još uvek čeka zvaničan odgovor Slovenije na poslednji predlog koji je, za rešavanje slovenačko-hrvatskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.