Požari posle eksplozije u Kini i dalje besne, stradalo 17 vatrogasaca

Izvor: Blic, 14.Avg.2015, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari posle eksplozije u Kini i dalje besne, stradalo 17 vatrogasaca

Požari još uvek gore u industrijsko lučkom delu kineskog grada Tjencin, 36 sati posle eksplozija, a spasioci su pronašli jednog preživelog vatrogasca na zgarištu.

Reč je o vatrogascu Zou Tim koji ima 19 goduna, prenela je državna agencija Hsinhua.

Zvaničnici su ranije saopštili da je 17 vatrogasaca poginulo, a Ministarstvo javne bezbednosti je navelo da je 18 drugih nestalo.

Tim vojnih eksperata istražuje ostrovne gasove na mestu nesreće, a spasiocima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je naredjeno da nose zaštitnu odeću.

Šef vatrogsane službe u Tjenciju Zhou Tian rekao je novinarima da se više od 1.020 vatrogasaca i 140 vatrogasnih vozila i dalje se bore da se vatra ugasi.

Vatgrogasci su već bili na licu mesta kada je došlo do eksplozije, pošto su stigli na pozviv čim je na jednom kontejneru izbila vatra, prenose mediji.

Najmanje 3.500 stanovnika provelo je noć u privremenim skloništima.

Skladište koje je eksplodiralo pripada kompaniji "Ruihai Logistics", koja se bavi preradom otrovnih hemikalija.

"Piplz dejli", zvanični list kineske Komunističke partije, objavio je da spasioci "pokušavaju da uklone svih 700 tona natrijum cijanida, uskladištenog na mestu nesreće, dok je hidrogen peroksid pripremljen za detoksikaciju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatrogasci se još bore s požarima u Tjenđinu

Izvor: B92, 14.Avg.2015

Vatra još gori u industrijskom lučkom delu kineskog grada Tjenđina, 36 sati posle eksplozija, a spasioci su pronašli jednog preživelog vatrogasca...Vatrogasac Cu Tim ima 19 goduna, prenela je državna agencija Hsinhua...Zvaničnici su ranije saopštili da je 17 vatrogasaca poginulo, a Ministarstvo...

Nastavak na B92...

ČUDO U TRAGEDIJI Spasen vatrogasac tinejdžer koji je proveo 32 sata u paklu Tjencina

Izvor: Blic, 14.Avg.2015

Požari još uvek gore u industrijsko lučkom delu kineskog grada Tjencin, 36 sati posle eksplozija, a spasioci su pronašli jednog preživelog vatrogasca na zgarištu.U eksplozijama u sredu veče u kineskoj luci poginulo je 50 ljudi, a povređeno više od 700, od kojih je 71 u kritičnom stanju...Rano...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.