Kineski grad još u požaru, spasen jedan vatrogasac

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2015, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski grad još u požaru, spasen jedan vatrogasac

TJENCIN - Požari još gore u industrijsko-lučkom dijelu kineskog grada Tjencin, 36 sati poslije eksplozija, a spasioci su pronašli jednog preživjelog vatrogasca na zgarištu.

Riječ je o vatrogascu Zou Tim, koji ima 19 goduna, prenijela je državna agencija Sinhua.

Zvaničnici su ranije saopštili da je 17 vatrogasaca poginulo, a Ministarstvo javne bezbjednosti je navelo da je 18 drugih nestalo.

Tim vojnih eksperata istražuje ostrovne gasove na mjestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nesreće, a spasiocima je naređeno da nose zaštitnu odjeću.

Šef Vatrogsane službe u Tjenciju  Zhou Tian rekao je novinarima da se više od 1.020 vatrogasaca i 140 vatrogasnih vozila i dalje se bore da se vatra ugasi.

Vatrogasci su već bili na licu mjesta kada je došlo do eksplozije, pošto su stigli na pozviv čim je na jednom kontejneru izbila vatra, prenose mediji.

Najmanje 3.500 stanovnika provelo je noć u privremenim skloništima.

Skladište koje je eksplodiralo pripada kompaniji "Ruihai Logistics", koja se bavi preradom otrovnih hemikalija.

"Piplz dejli", zvanični list kineske Komunističke partije, objavio je da spasioci "pokušavaju da uklone svih 700 tona natrijum-cijanida, uskladištenog na mjestu nesreće, dok je hidrogen peroksid pripremljen za detoksikaciju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.