Popeo se na krov Ambasade Slovenije zbog devizne štednje

Izvor: N1 televizija, 23.Maj.2016, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popeo se na krov Ambasade Slovenije zbog devizne štednje

Nepoznati muškarac popeo se jutros na krov zgrade Ambasade Slovenije u Sarajevu sa razapetim transparentom na kojem je pisalo: "Hoćemo našu deviznu štednju odmah i sad. Slovenija nas je pokrala, a sud je to potvrdio". Posle pregovora sa policijom on je pristao da siđe sa krova.

Kako je sa lica mesta javio reporter N1, Muškarac je sišao sa krova oko 11.40 sati uz pomoć pripadnika policije i Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

''Dojavu smo dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u 9.40 sati. Policijske patrole su na terenu, a on u svojim rukama ima i transparent. Njegovi zahtevi su vezani za deviznu štednju'', rekli su iz sarajevske policije za N1.

Muškarac je tražio da mu Slovenija odmah isplati 60.000 konvertibilnih maraka (oko 30.000 evra) stare devizne štednje u Ljubljanskoj banci.

On je pretio da će skočiti sa zgrade ambasade, ali su vatrogasci uspeli da ga povuku sa ivice krova. Ispred zgrade je bio postavljen dušek, u slučaju da čovek odluči da se baci.

Prema pisanju medija, Slovenija po osnovu stare devizne štenje gradjanima BiH duguje više od 600 miliona evra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PANIKA U SARAJEVU Muškarac preti da će skočiti sa krova ambasade Slovenije

Izvor: Blic, 23.Maj.2016

Nepoznati muškarac popeo se na krov zgrade Ambasade Slovenije u Sarajevu i preti da će skočiti...Portal "kliks" navodi da muškarac ima zahteve u vezi sa deviznom štednjom koju je imao u Ljubljanskoj banci...Prema informacijima MUP-a Kantona Sarajevo, muškarac se popeo na zgradu oko 9.40 časova...Ispred...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.