Papa posetio bivše prostituke u Rimu

Izvor: RTS, 12.Avg.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa posetio bivše prostituke u Rimu

U okviru Godine milosrđa papa Franja je posetio 20 bivših prostitutki koje je zbrinula jedna katolička organizacija u stanu u Rimu, saopštio je Vatikan.
Rimokatolički poglavar je u iznenadnoj poseti i razgovoru sa ženama proveo oko sat vremena.

Papa je više puta govorio da je trgovina ljudima koja je iza velikog dela prostitucije zločin protiv čovečnosti.
U saopštenju se navodi da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u grupi žena sa kojima je razgovarao papa bilo sedam Nigerijki, šest Rumunki, četiri Albanke i po jedna Tunišanka, Ukrajinka i Italijanka. Sve u proseku imaju oko 30 godina.
"Sve su pretrpele teško fizičko nasilje", spasene su iz lanca prostitucije i sada su u programu zaštite jedne katoličke organizacije.
Papa Franja je nekadašnje prostitutke posetio u okviru Godine milosrđa, koja se završava 20. novembra. Svakog meseca, poglavar Katoličke crkve odlazi u jednu ovakvu privatnu posetu u Rimu i okolini. Do sada je posetio narkomane, starije sveštenike, izbeglice, mentalne bolesnike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa posetio bivše prostitutke

Izvor: B92, 12.Avg.2016

Vatikan -- Papa Franja posetio je 20 bivših prostitutki koje je zbrinula jedna katolička organizacija u jednom stanu u Rimu, saopštio je Vatikan...Rimokatolički poglavar je u iznenadnoj poseti i razgovoru sa ženama proveo oko sat...Papa je više puta govorio da je trgovina ljudima, koja je iza velikog...

Nastavak na B92...

Papina šok poseta bivšim prostitutkama: BUITE JAKE!

Izvor: Blic, 13.Avg.2016, 12:52

Papa Franja juče je nenajavljeno posetio 20 bivših prostitutki koje žive pod zaštitom jedne katoličke organizacije. Poglavar rimokatoličke crkve proveo je sat vremena u razgovoru sa ženama koje kao žrtve trgovine ljudima završila u kandžama makroa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.