Izvor: Blic, 03.Jan.2016, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA OVOGODIŠNJA ŽRTVA MEĐU MIGRANTIMA Utopio se dvogodišnji dečak

Dvogodišnji dečak koji se danas utopio kod grčkog ostrva Agatonisi postao je prva žrtva među migrantima u ovoj godini, saopštila je obalska straža.

Dečak i još 39 putnika nalazilo se u pretrpanom gumenom čamcu koji je udario u stene kod ostrva i prevrnuo se, prenosi AFP.

Oni su svi spaseni osim mališana, a deset preživelih je zbog hipotermije smešteno u bolnicu.

Čamac kojim su putovali krenuo je iz Turske po vetrovitom vremenu.

Među >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << spasenima je i dečakova majka a svi spaseni migranti su prebačeni u luku Pitagorio na obližnjem ostrvu Samos. Za sada nije poznato koje su nacionalnosti izbeglice, navodi AFP.

Uprkos hladnom vremenu i uzburkanom moru, veliki broj migranata i dalje kreće iz Turske preko Egejskog mora u nadi da će stići do Grčke.

U 2015. gotovo milion migranata ili azilanata stiglo je u Evropu, podseća AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Utopio se dvogodišnji dečak migrant

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2016

Dvogodišnji dečak koji se juče utopio kod grčkog ostrva Agatonisi postao je prva žrtva među migrantima u ovoj godini, saopštila je obalska straža...Dečak i još 39 putnika nalazilo se u pretrpanom gumenom čamcu koji je udario u stene kod ostrva i prevrnuo se, prenosi AFP...Oni su svi spaseni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tragedija u Grčkoj, stradao dečak izbeglica

Izvor: B92, 03.Jan.2016

Dvogodišnji dečak koji se utopio kod grčkog ostrva Agatonisi postao je prva žrtva među migrantima u ovoj godini, saopštila je obalska straža...Dečak i još 39 putnika nalazilo se u pretrpanom gumenom čamcu koji je udario u stene kod ostrva i prevrnuo se, prenosi AFP...Oni su svi spaseni osim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.