PANIKA U NEMAČKOJ Terorista Abdeslam u svom stanu krio dokumenta o NUKELARNOM CENTRU

Izvor: Blic, 14.Apr.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA U NEMAČKOJ Terorista Abdeslam u svom stanu krio dokumenta o NUKELARNOM CENTRU

Salah Abdeslam, glavnoosumnjičeni u terorističkim napadima na Pariz je u svom stanu, u kvartu Molenbek u Briselu, imao je papire o nemačkom nuklearnom istraživačkom centru Jilih, objavili su nemački mediji.

Jilih se nalazi u blizini belgijske granice i tamo se skladišti nuklearni otpad, a centar je u saopštenju naveo da nema indikacija o bilo kakvoj opasnosti, napominjući da je u kontaktu sa bezbednosnim vlastima i nuklearnim kontrolorima.

Navodeći izvore >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz odbora za parlamentarnu kontrolu, nemačka medijska grupacija RND objavila je da je Hans Georg Maasen, šef nemačke unutrašnje obaveštajne agencije BfV krajem marta rekao odboru da je Abdeslam imao papire u vezi centra, prenosi Rojters.

Prema tom izvoru, Maasen je rekao odboru, koji je zadužen za praćenje rada nemačkih obaveštajnih službi, da su u Abdeslamovom stanu nađeni odštampani tekstovi sa interneta i fotografije predsednika Jiliha Volfganga Markarda.

RND navodi da nije jasno da li je Maasen preneo to informaciju kancelarki ili ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pročitajte još:

Abdeslam, koji je rođen u Belgiji u marokanskoj porodici, uhapsen je 18. marta u Briselu, a četiri dana kasnije dvojica bombaša samoubica su u napadima na aerodoromu i metrou belgijske prestonice usmrtila 32 osobe.

Posle napada u Briselu raste zabrinutost da islamski ekstremisti preusmeravaju pažnju na slabe strane nuklearne industrije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački obaveštajci negiraju navode o Abdeslamu

Izvor: Studio B, 14.Apr.2016

Nemačka obaveštajna agenciaj BfV je danas negirala da je njihov šef Hans Georg Masen rekao nemačkim parlamentarcima da je Salah Abdeslam, glavnoosumnjičeni u terorističkim napadima na Pariz, imao papire o nemačkom nuklearnom istraživačkom centru Jilih..."To nije tačno. Mi nemamo informacije...

Nastavak na Studio B...

Nemačka: Abdeslam planirao nuklearnu katastrofu

Izvor: Mondo, 14.Apr.2016

Salah Abdeslam, glavnoosumnjičeni u terorističkim napadima na Pariz je u svom stanu, u kvartu Molenbek u Briselu, imao je papire o nemačkom nuklearnom istraživačkom centru Jilih, javili su nemački mediji...Foto: Thinkstock..Jilih se nalazi u blizini belgijske granice i tamo se skladišti nuklearni...

Nastavak na Mondo...

PANIKA U NEMAČKOJ Terorista Abdeslam u svom stanu krio dokumenta o NUKLEARNOM CENTRU

Izvor: Blic, 14.Apr.2016

Salah Abdeslam, glavnoosumnjičeni u terorističkim napadima na Pariz je u svom stanu, u kvartu Molenbek u Briselu, imao je papire o nemačkom nuklearnom istraživačkom centru Jilih, objavili su nemački mediji...Jilih se nalazi u blizini belgijske granice i tamo se skladišti nuklearni otpad, a centar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.