Otet ministar u Centralnoafričkoj republici!

Izvor: Press, 26.Jan.2015, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otet ministar u Centralnoafričkoj republici!

Ministar za omladinu i sport Centralnoafričke Republike (CAR) otet je u prestonici Bangiju, dok se vraćao iz crkve, saopštio je zvaničnik.
Portparolka ministra Tatjana Jangeko rekla je da je Armel Ningatolum Sajoa vozio svoju suprugu i brata po povratku iz crkve, kada su četiri nepoznata napadača u taksiju zaustavila njegov automobil, pucali u vazduh i odveli ministra u nepoznatom pravcu, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Rojters.
Prema njenim rečima otmičari su sa ministrom pobegli ka Boj Rejbu predgrađu, koje je uporište hrišćanske anti-Balaka milicije. 



"Obavestili smo premijera", dodala je Jangeko. 

Ta afrička zemlja zapala je u nasiljem od kada su severni deo zemlje okupirali pobunjenici muslimanskog saveza Seleka i preuzeli vlast u martu 2013. godine. 

Otmica ministra Sajoa usledila je samo nekoliko dana pošto je otet pripadnik osoblja Ujedinjenih nacija i jedan francuski humanitarac, iako su u CAR-u nalaze mirovne snage Francuske i UN-a.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.