Napad u Kirkuku: Ima mrtvih, džihadisti drže taoce

Izvor: Mondo, 21.Okt.2016, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u Kirkuku: Ima mrtvih, džihadisti drže taoce

U današnjim napadima boraca Islamske države u iračkom gradu Kirkuku ubijeno je osam civila, a postoje izveštaji da su džihadisti navodno uletali i u kuće i džamije i da drže taoce.

Foto: Rudaw TV via AP

Novinska agencija Rudav, pozivajući se na lokalnoj šefa policije, navodi da su napadači provalili i u obdanište, ne navodeći detalje, preneo je RT.

Agencije prenose da je ubijeno osam civila i 12 džihadista u Kirkuku, gde je uveden policijski čas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Bezbednosni izvori su naveli da su ekstremisti napali nekoliko objekata i elektranu, kao i da se nekoliko napadača krije u džamiji i hotelu.

Kako prenosi Rojters, ubijeno je šest pripadnika bezbednosnih snaga i dvojica Iranaca koji su deo tima zadužen za održavanje elektrane u predgrađu.

Navodi se i da je najmanje 12 ekstremista poginulo, kako tokom izvođenja samoubilačkog napada, tako i u sukobima sa bezbednosnim snagama.

Stanovnici grada navode da se od jedan sat posle ponoći čuju eksplozije.

Napad je usledio nekoliko dana po pokretanju velike ofanzive za oslobođenje Mosula od Islamske države.

Kirkuk se nalazi na 290 kilometara severno od Bagdada i na 170 kilometara od Mosula.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) ŽESTOKE BORBE U IRAKU: Džihadisti napali Kirkuk, upadali u kuće i džamije

Izvor: Kurir, 21.Okt.2016

...Novinska agencija Rudav, pozivajući se na lokalnoj šefa policije, navodi da su napadači provalili i u obdanište, ne navodeći detalje, preneo je RT..Agencije prenose da je ubijeno osam civila i 12 džihadista u Kirkuku, gde je uveden policijski čas Bezbednosni izvori su naveli da su ekstremisti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.