Lavrov: Vojska Alepa su teroristi, ne damo Asada

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2016, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: "Vojska Alepa" su teroristi, ne damo Asada

Opozicija koja stoji iza stvaranja takozvane "Vojske Alepa" u istočnom delu grada mogla bi samo da preimenuje teroriste Fronta al Nusra i zaštiti ih, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Ne isključujem mogućnost da je ovo samo još jedan pokušaj preimenovanja Fronta al Nusra i zaštite od pravične odmazde - rekao je Lavrov i dodao da su gotovo sve naoružane grupe u istočnom Alepu pod kontrolom Fronta al Nusra fronta, "koji broji oko 1.500 militanata >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dok ostale grupe kojima komanduju imaju do 6.000 njih".

Ruski ministar je rekao da ultimatumi političkih faktora da sirijski predsednik Bašar al Asad odstupi sa vlasti blokiraju pregovore o unutarsirijskom pomirenju poslednjih šest meseci i da Rusija to neće da prihvati, prenosi "Sputnjik".

Sirija je potonula u građanski rat 2011. godine, sa vladinim snagama koje se bore protiv sirijske opozicije. Paralelno, Damask se suočava sa brojnim terorističkim grupama kao što su Front al Nusra i Islamska država.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: "Vojska Alepa" drugo ime za teroriste

Izvor: Blic, 02.Dec.2016

Opozicija koja stoji iza stvaranja takozvane "Vojske Alepa" u istočnom delu grada mogla bi samo da preimenuje teroriste "Nusra fronta" i zaštiti ih, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov...- Ne isključujem mogućnost da je ovo samo još jedan pokušaj preimenovanja "Nusra fronta"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.