Ko je „junak“ koji bije majke?

Izvor: Vostok.rs, 20.Apr.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je „junak“ koji bije majke?

Odnos vlasti države Crne Gore prema svojim građanima juče je nepogrešivo ilustrovala scena policijskog nasilja prema majkama koje su protestovale protiv odluke o smanjenju naknada.
Tako je izreka „ženu ni cvijetom“ na policijski način juče u Montenegru preinačena u: majku za vrat, pa na pločnik. Posebno se istakao za sada neimenovani pripadnik policije kojega je kamera uhvatila da gura jednu od majki kao da nije riječ o ljudskom biću već o upotrijebljenoj krpi.
 

 
Podsjetimo, Ustavni sud, koji je juče odlučio da je odredba Zakona za majke sa troje i više djece neustavna, nije dozvolio pravnom zastupniku majki čak ni da prisustvuje sjednici na kojoj se odlučivalo o smanjenju naknada.

Predstavnice Koordinacionog odbora majki su nakon donešenja sudske odluke, pokušale da uđu u zgradu suda, ali su ih u tome na nezapamćeno ponižavajući način spriječili policajci.


 
Scene ispred suda, zabilježene amaterskim kamerama, predočile su javnosti brutalnost policijskih kerbera koji nisu prezali od upotrebe sile, te na sraman način gurali okupljene žene, hvatali ih za vrat i vukli gdje im se činilo da neće smetati postrojenom kordonu – ali i državi Crnoj Gori. Žene su u metežu posrtale i padale, a jednoj od majki je pozlilo.
 

 

Primjetno je da su „zaštitnici građana“, sokoli-policajci, djelovali nekoordinisano. Njihova, blago rečeno, neprofesionalnost obarala je juče nejake žene na pločnik.
Podsjećamo da su majke juče, kao i na prethodnim protestnim skupovima, pozivale policajce da im se pridruže u protestu, kako zbog pritisaka koje policajci osjećaju na poslu tako zbog činjenice da i oni imaju majke sa kojima bi u ovom slučaju trebalo da saosjećaju. Pozivi su bili uzaludni.

Bukvalno i metaforično – crnogorske majke su na pločniku, u raljama sramotne policije.

IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.