Keri: Dogovor SAD i Rusije o koracima u Siriji

Izvor: Blic, 15.Jul.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Dogovor SAD i Rusije o koracima u Siriji

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je večeras da je postignut dogovor o "koracima" koji će smanjiti nasilje u Siriji, ali nije precizirao o kakvim se merama tačno radi.

Keri se obratio novinarima posle 10-časovnog sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim.

Oni su razgovarali o mogućoj vojnoj saradnji u borbi protiv Islamske države i ogranka Al Kaide u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Siriji.

Rusija podržava režim sirijskog predsednika Bašara el Asada, dok SAD podržavaju pobunjenike. Keri je ipak danas uputio pomirljivu poruku, ocenjuje agencija AP.

Keri je rekao da su režim sirijskog predsednika, kao i Nusra front, ogranak Al Kaide u Siriji, odgovorni za kršenje primirja, ali da su i opozicione snage ponekada umešane u sukobe.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Keri: Dogovor SAD i Rusije o koracima u Siriji

Izvor: RTS, 16.Jul.2016, 01:25

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da je postignut dogovor o "koracima" koji će smanjiti nasilje u Siriji, ali nije precizirao o kakvim se merama tačno radi. Keri se obratio novinarima posle 10-časovnog sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.