Iran i Irak zajedno protiv džihadista

Izvor: RTS, 22.Maj.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran i Irak zajedno protiv džihadista

Iranske snage se bore zajedno sa iračkim kopnenim jedinicama protiv islamista, kako bi povratili veliku iračku naftnu platformu, tvrde američki vojni zvaničnici.
Neimenovani vojni zvaničnici SAD kažu da je Iran uputio mali broj svojih vojnika, uključujući artiljeriju i teško naoružanje, prenosi Beta.

To predstavlja podršku iračkoj vojsci u borbi za preuzimanje kontrole naftne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << platforme na području Bejdži u Iraku.
Uloga Irana u Iraku nije pomenuta u zvaničnom saopštenju američke vojske.
Navodi se da je Irak uz pomoć SAD ove nedelje uspostavio slobodan kopneni put za preuzimanje važne rafinerije u rukama Islamske države.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Iran učestvuje u borbi protiv džihadista

Izvor: Akter, 22.Maj.2015

Američki vojni zvaničnici izjavili su danas da se iranske snage bore protiv islamista kako bi povratili veliku iračku naftnu platformu zajedno s iračkim kopnenim jedinicama vojske..Neimenovani vojni zvaničnici SAD su rekli da je Iran uputio mali broj svojih vojnika, uključujući artiljeriju i teško...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.