Evropa traži izlazak iz krize

Izvor: NaDlanu.com, 22.Jun.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa traži izlazak iz krize

RIM, 22. juna 2012. (Beta-AP) - Lideri Nemačke, Francuske, Italije i Španije sastali su se u petak u Rimu kako bi pokušali da pronadju način da Evropa izadje iz dužničke krize.

RIM, 22. juna 2012. (Beta-AP) - Lideri Nemačke, Francuske, Italije i Španije sastali su se u petak u Rimu kako bi pokušali da pronadju način da Evropa izadje iz dužničke krize.Nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Fransoa Oland, španski i italijanski premijeri Mariano Rahoj i Mario Monti sastaju se u nastojanju da postignu konsenzus o neophodnim merama uoči samita lidera EU u Briselu 28. i 29. juna.Monti je u danas objavljenom intervjuu za pet evropskih listova, upozorio na ozbiljne posledice po 17 članica evrozone i svetsku ekonomiju ukoliko naredni samit EU propadne.Medju temema o kojima će evropski lideri danas razgovarati je Montijev predlog da se pomoću hitnog fonda za pomoć državama u zoni evra kupe obveznice zemalja najteže pogodjenih krizom, čime bi se smanjila cena zaduživanja za zemlje kao što su Italija i Španija.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka bi trebalo da plaća više?

Izvor: Deutsche Welle, 22.Jun.2012

Na sastanku u Rimu italijanski premijer Mario Monti, francuski predsednik Fransoa Oland, predsednik španske vlade Mariano Rahoj i nemačka kancelarka Angela Merkel nameravaju da pripreme veliki samit EU naredne sedmice.

Nastavak na Deutsche Welle...

Četiri lidera evrozone u Rimu o dužničkoj krizi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jun.2012

Lideri četiri najveće ekonomije u evrozoni sastali su se u petak u Rimu kako bi razmotrili mere za rešavanje dužničke krize. Italijanski premijer Mario Monti je domaćin nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, francuskom predsedniku Fransoa Olandu (Francois Hollande) i španskom premijeru Marianu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Uoči samita EU: kriza u zoni evra dostigla kritičnu tačku

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2012, 12:42

23.06.2012. -..Italijanski premijer Mario Monti u intervjuu za evropska štampana izdanja bukvalno je najavio Evrogedon. On je izjavo da je za spas zone evra ostala nedelja, podrazumevajući da 28-29. juna na samitu EU treba da se desi spas Evrope – ako sve prođe konstruktivno. U slučaju neuspešnog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.