Britanski borbeni avioni poslati da presretnu ruske

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski borbeni avioni poslati da presretnu ruske

Britanija je angažovala borbene avione Tajfun iz Škotske da presretnu dva ruska bombardera u blizini britanskog vazdušnog prostora iznad Atlantskog okeana, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Lovci Tajfun su u četvrtak uveče poleteli sa vojnog aerodroma na severoistoku Škotske kako bi presreli dva ruska Tupoljeva koja su letela u blizini britanske zone interesa u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Atlantika i ostala sa njima dok ne napuste tu zonu, naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << portparol Ministarstva.

Zemlje NATO su povećale broj presreta ruskih aviona tokom protekle godine u situaciji pojačane tenzije između Zapada i Moskve zbog ukrajinske krize, podseća Rojters.

Britanija je u januaru pozvala ruskog ambasadora da objasni sličnu epizodu, kada su ruski bombarderi leteli iznad Lamanša, primoravši britanske vlasti da promene putanju putničkog aviona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DRAMA IZNAD ATLANTIKA: Britanci digli tajfune da presretnu ruske bombardere!

Izvor: Kurir, 20.Nov.2015

Britanija je angažovala borbene avione Tajfun iz Škotske da presretnu dva ruska bombardera u blizini britanskog vazdušnog prostora iznad Atlantskog okeana, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane...Lovci Tajfun su u četvrtak uveče poleteli sa vojnog aerodroma na severoistoku Škotske kako bi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.