Aviokompanije dnevno gube 250 miliona dolara

Izvor: Danas, 19.Apr.2010, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aviokompanije dnevno gube 250 miliona dolara

Međunarodno udruženje avioprevoznika (IATA) kritikovalo je ponašanje evropskih vlasti zbog toga što su na osnovu teorija, a ne činjenica, odlučivale o tome da zatvore vazduhoplovni saobraćaj zbog oblaka pepela iznad Evrope. Prvi čovek IATA Đovani Bizinjani kaže da vlasti moraju da pronađu fleksibilne načine za obnovu saobraćaja i optužio evropske lidere da ne čine dovoljno u tom pravcu. „Ovo je pravi neuspeh Evrope.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Aviokompanije izgubile 1,25 milijardi dolara

Izvor: Press, 19.Apr.2010

Obustava aviosaobraćaja zbog pepela iz vulkana sa Islanda aviokompanije dnevno košta 250 miliona dolara, što dosad iznosi ukupno 1,25 milijardi .Oblak pepela iz vulkana Ejafjalajokul na Islandu izazvao je najskuplju obustavu vazdušnog saobraćaja...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.