Izvor: JavneVesti.com, 04.Maj.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdu još dve pobede dele do titule

Golovima Milijaša i Mrđe lider Superlige savladao Rad –2:0. Kapiten crveno-belih u 33. minutu pokazao saigračima kako se izvode penali

 
CRVENA zvezda je nastavila tamo gde je pre sedam dana nakratko zaustavljena porazom u večitom derbiju. Golovima Nenada Milijaša iz penala i Dragana Mrđe posle kapitenovog „navođenog“ kornera, lider Superlige upisao je i Rad na listu savladanih rivala i sada ga još samo dva pobede iz preostala tri meča dele od osvajanja 26. šampionske titule, dok „građevinare“ čekaju tri kruga pakla u očajničkoj borbi za opstanak - 2:0 (1:0).
 
 
 
 
Pored osvojenih bodova i kupljenog psihološkog mira, kapitalan značaj za crveno-bele sinoć je imalo i oslobađanje od traume koju je u timu Slaviše Stojanovića stvorila bela tačka. Čak sedam promašenih penala, od kojih dva protiv Partizana, uneli su neopisiv strah u sve zvezdaše, koji su se verovatno molili da više nijedan penal ove sezone ne bude dosuđen u korist njihovog tima.
 
Ali, kada je sudija Filipović u 33. minutu pokazao na 11 metara, nakon što je lopta pogodila u ruku Raspopovića posle centaršuta Mrđe, neko je morao da stisne petlju. Kao da već dvaput nije promašio, odgovornost je preuzeo kapiten Milijaš i uprkos pritisku i pokušajima rivala da ga izbace iz ravnoteže, do pucanja je zategao mrežu iza Danilovića. Verovatno je, radujući se, još jednom zažalio što istu stvar nije uradio prethodne subote, umesto što se izmakao pred Ninkovićem i Mijailovićem.
 
Zvezda je tako krunisala totalnu ofanzivu iz prvih pola časa, koju su obeležila dva poništena gola Kasalice zbog ofsajda, kao i pokušaji Mijailovića i Lazovića, koji su iz povoljnih pozicija završavali mimo spoljnih strana obe stative gola Danilovića.
 
Kako je i najavio pre meča, trener Rada Mojsilović je kombinovao sa sastavom, kako bi sačuvao što jači tim za naredni meč protiv Donjeg Srema, od kojeg možda zavisi i opstanak „građevinara“. Na „Marakanu“ nije poveo Simića, Ožegovića, Lukovića i Srećkovića, a na teren je poslao čak šestoricu igrača s izraženim defanzivnim karakteristikama. Pokušao je i da kolegu Stojanovića namami u klopku, dopuštajući štoperu Kelharu da iznosi loptu i dolazi s njom čak na prag Radovog kaznenog prostora. Ipak, osim kontre koja je završena lošim šutem Uroševića posle greške Pečnika nije mogao da dobije više.
 
Zvezda je utakmicu rešila već u trećem minutu nastavka, kada je Milijašev centaršut iz kornera pogodio Mrđu „u trepavicu“, za 18. gol prvog strelca lige. Da je Mrđa bio više raspoložen da asistira, pobeda domaćih bi bila i ubedljivija, ali je u dve kontre iskusni centarfor ipak odlučio da sam rešava, umesto da proigra Kasalicu i Rakića - i oba puta pogrešio.
 
Naredni korak ka povratku titule na „Marakanu“ crveno-beli će pokušati da naprave iduće subote u Užicu, a posle Slobode do kraja trke ih čekaju još dueli s OFK Beogradom kod kuće i s Vojvodinom u Novom Sadu. Zvezda od 2007. nije bila ovoliko blizu najvrednijeg srpskog trofeja...
 
CRVENA ZVEZDA - RAD 2:0 (1:0)
STRELCI: Milijaš u 33. iz penala i Mrđa u 48. minutu.
Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: 12.690. Sudija: Dejan Filipović (Beograd) 7.
CRVENA ZVEZDA: Bajković - Pečnik 6,5, Pavićević 7,5 (od 77. Krneta -), Kelhar 7, Mijailović 6,5 - Kovačević 7 (od 83. Gogić -), Milijaš 7,5, Lazović 7, Ninković 6,5 - Kasalica 6,5 (od 70. Rakić -), Mrđa 7,5.
RAD: Danilović 6 - Knežević 6, Ćirković 6, Raspopović 5,5, Lazevski 5 - Gnjatić 6, Rodić 5,5 (od 54. Mihajlović 6) - Milošević 6, Stanojević 5,5, Urošević 5,5 (od 85. Babić -) - Injac 5 (od 38. Radivojević 6).
IGRAČ utakmice: Nenad Milijaš (Crvena zvezda).
 
DELIJE TRAŽILE BAJKOVIĆA!
KAD je sudija Filipović, na asistenciju pomoćnika iza gola, pokazao na belu tačku, oči svih na stadionu bile su usmerene na loptu, odnosno ko će od Zvezdinih igrača preuzeti odgovornost da izvede penal. Sa „severa“ se horski zaorilo: „Bajko, Bajko“, a golman domaćih je istog časa krenuo ka golu rivala! Ipak, na centru je zastao, a Kovačević ga je čak uhvatio za ruku, očigledno želeći da spreči stvaranje još jedne gungule oko penala...

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Murinjo napao Nemanju Matića u svlačionici!

Izvor: JavneVesti.com, 04.Maj.2014

"Dejli mejl" ekskluzivno prenosi detalje iz poluvremena utakmice Čelsi - Norič (0:0), kada je Portugalac žestoko iskritikovao igrače.. .  . Prvi na udaru našao se srpski reprezentativac Nemanja Matić kome je Murinjo rekao da je imao ozbiljne rezerve prema njegovim kvalitetima, kada su mu ga...

Nastavak na JavneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.