Zvezdine muke u Mađarskoj sa srećnim krajem: Crveno-beli savladali Solnok

Izvor: Blic, 25.Jan.2014, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdine muke u Mađarskoj sa srećnim krajem: Crveno-beli savladali Solnok

Košarkaši Crvene zvezde napravili su veliki preokret u 18. kolu ABA lige pošto su, nakon "-14" na 12 minuta do kraja meča, porazili Solnok sa 77:72 (20:20, 15:17, 16:24, 26:11).

Crveno-beli su na startu utakmice forsirali igru i poene preko centarskih pozicija, ali to nije baš najbolje išlo, jer je domaća ekipa odlično odradila defanzivu u prvih pet tri minuta. Voren i Vojvoda su se razigrali i do polovine prve četvrtine držali prednost za Solnok.

Taman >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je mađarska ekipa odahnula na "+5", Jaka Blažič je ubacio trojku i održao priključak gostujućeg tima. Voren je ponovo stupio na scenu i uzvratio istom merom sa tri poena, a obe ekipe nisu realizovale sledeće dve ofanzive zbog faulova u napadu.

Velike probleme Zvezda je imala sa linije slobodnih bacanja (7/13), pa je to bio razlog zašto je domaćin uspeo da se održi na nerešenom rezultatu u poslednjim minutima pred drugu deonicu.

Nekoliko uvodnih napada za obe ekipe bili su efikasni, jer je Solnok nastavio sa blagom prednošću, dok crveno-beli i pored velikog pritiska nisu uspeli da pređu u vođstvo. Samo se čekao trenutak kada će Čarls Dženkins otpočeti svoju seriju pogodaka, a do 15 minuta sureta imao je 4/4 za tri poena.

Sve što Zvezda pokvari serijama loših napada, neko to trojkom popravi, pa je mađarska ekipa ponovo došla do prednosti, ali je Blažič vratio vođstvo šutem za tri poena. Veliko olakšanje za crveno-bele svakako je napravio Marton Bader koji je nakon 19 minuta napravio četiri lične greške.

Jako čudna situacija desila se pri kraju druge četvrtine kada je penale šutirao Raško Katić, ali faul nije bio napravljen nad njim, takoda je jedan poen koji je ubacio nije bio brojan odlukom sudija, tako da je Solnok otišao na poluvreme sa prednošću od dva razlike.

Iznenadila je Zvezdu brza igra i sjajna tranzicija protivnika u čijim redovima je Vojvoda sa tri trojke ušao u šut i doneo dvocifrenu prednost domaćoj ekipi. Igrač Solnoka je povezao 12 poena nakon faula Dženkinsa na šutu za tri poena, a Vojvoda je u rastrzanoj igri crveno-belih još jednom pokušao isforsiranim šutem da dokrajči Beograđane, ali nije uspeo.

Čim je trener Solnoka osetio da se četa Dejana Radonjića budi nakon strahovitog zakucavanja Nelsona za "-9" zatražio je tajm-aut koji je ponovo poremetio srpskog predstavnika koji nije uspeo da se vrati do kraj treće deonice.

Solnok je nastavio sa dobrom igrom i u poslednjih deset minuta, jer su sa povećanom razlikom dobijali sve više samopozdanja, a održavali su i dvocifrenu prednost (63:53). Usledila je serija od osam poena Zvezde koja je uspela na vreme da se vrati u igru.

Nedostajali su poeni Marka Simonovića koji je šest puta šutirao za tri poena i nijednom nije uspeo da pogodi, dok je bio precizan samo dva puta sa slobodnih bacanja.

Ipak, Zvezda je furioznom igrom nakon "-14" uspela da se vrati, a sa pet poena u nizu Ivana Radenovića prešla u vođstvo 73:70. To je bio znak da su crveno-beli spremni da savladaju protivnika koji im je zadao zaista velike muke, pa su Radonjićevi izabranici vezali i šestu pobedu u ABA ligi.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda pobedila u Madjarskoj posle preokreta

Izvor: Beta, 25.Jan.2014

BEOGRAD, 25. januara 2014. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u petak u gostima madjarski Solnok sa 77:72 (20:20, 15:17, 16:24, 26:11), u 18. kolu Jadranske lige i tako zadržali prvo mesto na tabeli...Zvezda je gubila tokom većeg dela meča, a u poslednjih 10 minuta ušla je sa 10 poena...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.