Zvezdin preokert u Užicu

Izvor: RTS, 25.Nov.2012, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin preokert u Užicu

Minuti su delili fudbalere Crvene zvezde od novog poraza u domaćem prvenstvu na gostovanju protiv Slobode, ali je Ognjen Mudrinski sa dva pogotka doneo novu pobedu „crveno-belima". Ekipa iz Užica povela u 26. minutu golom Darija Purića. Mudrinski pogocima u 85. i 92. minutu preokrenuo rezultat. Domaći meč završili sa igračem manje pošto je u 82. minutu, zbog dva žuta kartona isključen Marić.

Ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Slobode iz Užica na meču protiv Crvene zvezde od gotovogn je napravila veresiju. Užičani su meč izgubili u samom finišu rezultatom 2:1, iako su veći deo utakmice imali prednost jednog gola.

Heroj Zvezdine pobede je Ognjen Mudrinski koji je sa dva pogotka doneo preokret „crveno-belima", u meču u kojem tim sa Marakane nije bio ni blizu pobede.

Na prepunom stadionu u Užicu sve je počelo dobro za Beograđane. Već posle prvog kornera Mudrinski je pred samom gol linijom pogodio prečku Slobode. Činilo se da će Zvezda u tom ritmu i nastaviti, ali utakmica je brzo izgubila tempo.

Prvi pogodak je pao u 26. minutu. Iz jedne naizgled bezazlene situacije fudbaleri Slobode uspeli su da upute centaršut sa leve strane, a Dario Purić, sam „k'o duh" sa nekoliko metara glavom je bez problema savladao Bajkovića. I ovde se na delu videla očajna odbrana „crveno-belih" koja je ponovo pravila neverovatne propuste.

Do kraja poluvremena Zvezda je napadala ali bez izglednijih šansi. Na samom isteku minuta nadoknade u prvom poluvremenu šansu je imao Luka Milunović koji je iz prve šutirao na prazan gol Slobode, ali njegov šut je prošao pored stative.

U drugom poluvremenu Zvezda je krenula silovito, i napravila dve šans, ali Mudrinski ih nije iskoristio. Posle uvodnog naleta „crveno-belih" utakmica ulazi u mirniji period gde Zvezda ima nepovezane napade, dok je domaćin šansu vrebao iz kontranapada. U tim trenucima glavni sudija Majo Vujović podelio je nekoliko žutih kartona, a igrači su se često verbalno i fizički sukobljavali.

Sloboda je šansu da prelomi meč propustila oko 70. minuta kada su u dva navrata Tijago i Purić nerezonski šutirali na gol Bajkovića.

Osam minuta pred kraj meča Sloboda ostaje sa igračem manje. Posle napada Zvezde gostima je nezasluženo sviran korner. Marić, koji je već imao javnu opomenu, žestoko je protestovao, zaradio je drugi žuti karton, i morao je da napusti meč.

Taman kada se mislilo da će Sloboda osvojiti sva tri boda na meču kreće novi nalet Zvezde koji je rezultirao pogotkom u 85. minutu. Posle centaršuta Vešovića golman i odbrana Slobode su loše reagovali, lopta je došla do Luke Milunovića koji je šutirao, ali je njrgov udarac Mudrinski skrenuo ka golu, i zatresao mrežu.

Igrači Zvezde nisu imali vremena za slavlje. Sudija je meč nadoknadio pet minuta, usledili su novi naleti Zvezde, ali bez rezultata. Onda je u drugom minutu produižetka, posle jedne visoke lopte, odbrana Slobode ponovo loše reagovala. Asamoa je uspeo glavom da potkači loptu i sprovede je do Mudrinskog, koji je takođe glavom uspeo da drugi put zatrese mrežu domaćih.

Ovaj pogodak značio je i pobedu „crveno-belih" u meču u kojem se činilo da će izabranici Aleksandra Jankovića ponovo ostaviti bodove.

Posle meča pojedini igrači Slobode želeli su da se obračunaju sa sudijom Majom Vujovićem, ali strasti su se brzo smirile.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zvezda preživela Užice

Izvor: RTS, 25.Nov.2012

Minuti su delili fudbalere Crvene zvezde od novog poraza u domaćem prvenstvu na gostovanju protiv Slobode, ali je Ognjen Mudrinski sa dva pogotka doneo novu pobedu crveno-belima. Ekipa iz Užica povela u 26. minutu golom Darija Purića. Mudrinski pogocima u 85. i 92. minutu preokrenuo rezultat. Domaći...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.