Zvezda sa pola snage dobila Metalac

Izvor: B92, 08.Mar.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda sa pola snage dobila Metalac

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Metalac u Pioniru sa 82:59, u utakmici 24. kola ABA lige.

Gosti iz Valjeva nisu imali šanse protiv lidera, iako je Dejan Radonjić odmarao Markusa Vilijamsa i Bobana Marjanovića.

Crveno-beli su već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost koju su lagano zadržali do kraja utakmice.

U sastavu Zvezde debitovao je Aleksa Radanov, momak rođen 1998. godine i uspisao je prve poene u seniorskom timu oduševivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pritom navijače u Pioniru, dok je na drugoj strani debi imao Amerikanac Džahai Karson. Osim debija na obe strane, meč su obeležili atraktivni potezi i trojka Jovića sa pola terena.

Crveno-beli, koji su još ranije obezbedili prvo mesto pred plej-of, ostvarili su 22. pobedu u sezoni, dok je Metalac pretrpeo 12. poraz.

Majk Cirbes je sa 16 poena i 7 skokova bio najbolji, 16 poena uz 5 asistencija imao je Dženkin, 12 je ubacio Dangubić, a 11 Jović. U sastavu Metalca, samo je Malešević sa 13 poena bio dvocifren, Ljubičić je ubacio 9, a Kutlešić i Vraneš po 8.

Tok meča:

Umesto Vilijamsa u startnoj petorci je bio Jović, a nije bilo ni Marjanovića u startnih pet, pošto je zaigrao Cirbes od starta. Na drugoj strani je bio 230 centimetara visoki Slavko Vraneš, koji je brzo zaradio dve lične greške.

Metalac je solidno počeo, ali Zvezda je brzo odgovorila serijom 12-0 (14:4), a u finišu prve deonice u sastavu Metalca je debitovao i Amerikanac Džahai Karson. Jović, Kalinić, Dženkins i Cirbes predvodili su Zvezdu u prvoj deonici, pa je domaći tim posle 10 minuta vodio sa 25:10.

Radonjić je već u prvoj četvrtini pružio priliku Rebiću ali i Radanovu.

Početkom druge deonice razigrao se Vraneš koji je postigao šest vezanih poena laganim zakucavanjima, ali na drugoj strani je razigran bio Dangubić koji je ubacio tri trojke bez promašaja.

Metalac ipak nije odustajao, što je odlika te ekipe tokom cele sezone. Otašević je vezao dve trojke, a posle poena Maleševića uz faul Radonjić je morao da zatraži tajm aut (37:30). Odmah posle tajm-auta Zvezda je odigrala nešto slabiji napad, ali Jović je uhvatio odbijenu loptu i pogodio trojku sa pola terena u poslednjoj sekundi.

Ta trojka dala je dodatnu energiju domaćim košarkašima, pa je Zvezda do kraja poluvremena ponovo napravila veliku prednost - 48:32.

Start drugog poluvremena pripao je Metalcu koji je zaigrao sa više energije i uspeo je da spusti minus na 10 poena. Zvezda je brzo uzvratila, Blažič je ubacio dve vezane trojke i doneo svom timu +18 (60:42).

Do kraja treće četvrtine igralo se u laganom ritmu, a Zvezda je pred poslednji kvartal zadržala prednost sa poluvremena - 64:48. U poslednjoj četvrtini Zvezda nije imala problem da zadrži visoko vođstvo i ostvari pobedu, iako je Radonjić nastavio da kombinuje već izmenjen sastav.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) RUTINSKI: Zvezda lako pregazila Metalac!

Izvor: Kurir, 08.Mar.2015

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Metalca iz Valjeva 82:59 (25:10, 23:22, 16:16, 18:11) u meču 24. kola regionalne ABA lige...Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Cirbes i Dženkins sa po 16 poena, dok je Dangubić dodao 12. Kod gostiju, najbolji je bio Malešević...

Nastavak na Kurir...

Zvezda rutinski do pobede nad Metalcem

Izvor: Press, 08.Mar.2015

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu valjevskog Metalca sa 82:59 (25:10, 23:22, 16:16, 18:11), u utakmici 24. kola regionalne Jadranske lige. . Izabranici Dejana Radonjića rutinski su došli do...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.