Zizu o Ronaldu, optužbama, rekordu i Džejmsu

Izvor: Mondo, 09.Dec.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zizu o Ronaldu, optužbama, rekordu i Džejmsu

Trener "kraljevskog kluba" govorio o mnogim temama u najavi poslednje ligaške utakmice svog tima u 2016. godini. Pročitajte njegove poruke.

Foto: AP/Manu Fernandez

Dok se navijači spremaju da u subotu protiv Deportiva (20.45) proslave postavljanje novog klupskog rekorda u utakmicama bez poraza (35), u svlačionici lidera Primere nije sve idealno.

S obzirom na glasne optužbe usmerene prema Kristijanu Ronaldu, da je "sakrio" 150 miliona evra od poreznika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << logično je da najbolji igrač šampiona Evrope dočekuje sutrašnji meč pod posebnim pritiskom.

Zinedin Zidan, trener Reala, nije želeo da previše govori o toj temi. Stao je uz svog igrača, rekao da mu veruje i stavio tačku.

"Da, te optužbe i istrage utiču na nas. Zaista ne želim da govorim o tim stvarima i nadam se da će se sve brzo rešiti. Čekaćemo i videćemo"

Upitan za Ronalda, rekao je...

"Osim što su fudbaleri, ti momci su i inteligentni ljudi. Oni znaju šta rade. Profesionalci su. Mnogi spekulišu i pričaju svašta... Zaista se nadam da sve biti veoma brzo završeno, da bismo se potpuno okrenuli fudbalu i pobedama".

POSLEDNJI TEST PRED ODLAZAK U JAPAN Foto: AP Photo/Francisco Seco

Razgovor o rekordu koji bi "kraljevići" mogli da postave u subotu više je prijao Francuzu.

"Mnogi treneri su imali velika dostignuća u ovom klubu. Za nas je najvažnije da nastavimo do radimo ono što smo radili i dosad. Procenjujem samo na osnovu toga. Interesuje me sve što moji igrači rade. Imaju ogroman entuzijazam, atmosfera je odlična i moramo da je takvom zadržimo. Poznata mi je takva atmosfera, kao i činjenica da to može da se veoma brzo promeni, tako da moramo da se pobrinemo da tako i ostane"

Zidan je Deportivo nazvao "nezgodnim" rivalom i rekao da njihova pozicija na tabeli (16. mesto) ne oslikava njihov kvalitet.

"Ovo nam je poslednja ligaška utakmica ove godine i želimo da budemo spremni"

Posle subotnjeg meča, pred fudbalerima Reala je selidba u Japan, gde će igrati za titulu klupskog prvaka sveta.

Sa mislima i u tom takmičenju, "Zizu" će misliti i o naporima svog tima.

"Benzema je spreman, ali daćemo mu odmor, jer je odigrao mnogo mečeva. Neće igrati u subotu", potvrdio je Francuz, uz poruku da će Alvaro Morata zauzeti mesto u startnoj postavi.

DŽEJMS NE IDE, JER GA ZIDAN ŽELI U REALU

Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno

Novinare je interesovali i da li će Džejms Rodrigez biti u početnih 11, ali i da li će napustiti klub predstojeće zime.

"Džejms neće otići u januaru. To je sigurno. Ja ne želim da on ode. A, da li će početi protiv Depora? Videćete sutra...", nasmejao se trener prvoplasiranog tima Primere, koji ulazi u 15. kolo sa šest bodova više od prvog pratioca, Barselone.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.