Žestoka kazna za Hrvatsku zbog ustaških povika!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoka kazna za Hrvatsku zbog ustaških povika!

FIFA nije imala milosti prema Hrvatskoj! Fudbalska reprezentacija te zemlje kažnjena je zboh ustaških pokliča navijača na prijateljskim mečevima protiv Izraela i Mađarske.

Hrvati će morati da plate 150.000 švajcarskih franaka i igraće dve utakmice pred praznim tribinama tokom kvalifikacija za SP u Rusiji.

Zvanično saopštenje prenosi 24 sata.hr.

- Disciplinska komisija FIFA, koja je kao svetska fudbalska organizacija nadležna za međunarodne prijateljske >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << utakmice, donela je odluku o kažnjavanju Hrvatskog fudbalskog saveza sa 150.000 švajcarskih franaka te odigravanju sledeće dve utakmice bez publike.

Foto: AP/Tanjug

- Rigorozna kazna je donešena zbog "neprimerenog ponašanja" dela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti. Hrvatska bi tako u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine prve dve domaće utakmice, protiv Turske u septembru te Islanda u novembruove godine, trebala igrati bez podrške publike.

- Podsetimo, zbog Uefinih dosadašnjih kazni, Hrvatska je igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016. te će i kvalifikacije za Euro 2020. otvoriti još jednom utakmicom bez navijača. HNS je šokiran ovakvom odlukom Disciplinske komisije FIFA, te će nakon dobijenog obrazloženja odluke uložiti žalbu kako bi pokušao zaštiti interese hrvatske reprezentacije i pravih navijača Vatrenih.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA kaznila Hrvatsku zbog ustaških povika

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2016

Nova kazna stigla je u sedište Hrvatskog fudbalskog saveza...Svetska fudbalska federacija (FIFA) je zbog veličanja ustaškog režima na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske kaznila Hrvatsku sa 150.000 švajcarskih franaka i dve utakmice kvalifikacija za SP pred praznim tribinama, pišu...

Nastavak na N1 televizija...

ŽESTOKA KAZNA ZA USTAŠKE POVIKE: FIFA odrala Hrvate!

Izvor: Kurir, 27.Maj.2016

...Zbog povika "Za dom spremni" Hrvati će ostati bez 150 hiljada švajcarskih franaka i dve utakmice na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo će igrati bez prisustva publike..Dakle, protiv Turske i Finske pred praznim tribinama..Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.