Zašto Lazar nije uspeo u Sportingu? Imao je dva velika problema

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Lazar nije uspeo u Sportingu? Imao je dva velika problema

„Ne kažem da je bio nemotivisan, ali...“, priča trener Lavova Žorž Žezus

Desno Želson Martins. Levo Brajan Ruiz. U špicu Bas Dost. A na klupi Sportinga - Lazar Marković.

Tako je bilo u većem delu dosadašnjeg toka sezone, na čijoj je polovini srpski reprezentativac odlučio da napustio stadion „Žoze Alvalade“ i vrati se u Premijer ligu. Od Portugalaca, ipak, nije pobegao, jer ga je u Hal doveo Marko Silva, ali je ostao utisak da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Primeiri mogao i bolje.

Nije mu se dalo. Kažu, usled jake konkurencije.

Želson igra spektakularno celu sezonu. Na drugom krilu mi je Brajan Ruiz, takođe, odličan igrač. To su bili problemi zbog kojih je Lazar Marković igrao manje. Došao je u Sporting iz velikog kluba kakav je Liverpul, mislio je da će sigurno da igra. A nije. Ne kažem da je bio nemotivisan, ali je shvatio da nema minute i da bi bilo bolje da sreću potraži na drugoj strani“, rezonovao je Žorž Žezus, šef stručnog štaba Sportinga.

A upravo je Žezus insistirao na Markecovom dolasku u Sporting, poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2016.

Radio sam sa Markovićem u sezoni 2013/2014 u Benfiki. Znao sam njegove kvalitete i kad se ukazala prilika da ga dovedem u Sportting na pozajmicu, pričao sam sa predsednikom. Saglasaili smo se, ali... Marković pre povratka u Lisabon nije igrao godinu i po. U Fenerbahčeu se povredio, a zatim je kod nas imao problema da „uhvati“ ritam sa ostatkom tima“, dodao je Žorž Žezus objašnjavajući status krilnog napadača koji je pod ugovorom sa Crvenima sa Enfilda do leta 2019.

Iskusni strateg je u intervjuu za portugalske medije rekao da „ne dolazi u obzir odlazak sa klupe Sportinga“, dodao kako „odbija da baci pešklir u borbi za šampionsku titulu sve dok postoje matematičke šanse“ i opovrgao navodni „nesporazum sa predsednikom Brunom de Karvaljom“.

„Došao sam u Sporting da bih bio prvak Portugalije. To je lako moglo da se desi prošle sezone. Ove, daleko smo od prvog mesta, ali se polako probijamo ka vrhu“, rekao je Žezus.

Posle 18 kola portugalskog šampionata, Sporting se nalazi na četvrtom mestu na tabeli, ima čak deset bodova manje od Benfike, a u subotu od 21.30 dočekuje Fereiru. Kvote Kladionice MOZZART za taj meč možete pogledati OVDE.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

OČEKIVALI SU VIŠE OD NJEGA: Trener Sportinga objasnio razloge Markecovog lošeg izdanja među ‘lavovima’

Izvor: HotSport.rs, 27.Jan.2017

Uprkos velikom insistiranju Žorža Žesusa da obnovi saradnju sa Lazarom Markovićem, ispostavilo se da to nije išlo onako kako je zamišljeno.. . Srpski reprezentativac nije imao previše šanse, da se pokaže u dresu lisabonskih „lavova“ iako je na „Žoze Alvalade“ stigao kao bombastično...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.