Zaista se dešava  Svetsko prvenstvo sa 48 ekipa!

Izvor: B92, 09.Jan.2017, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaista se dešava " Svetsko prvenstvo sa 48 ekipa!

Polako se bliži kraj reprezentativnom fudbalu kakav znamo – FIFA je definitivno odlučila da promeni format Svetskog prvenstva.

Međunarodna fudbalska federacija saopštiće u utorak da će „novi“ Mundijal brojati 48 reprezentacija, za razliku od dosadašnjeg formata u kojem su učestvovale 32 ekipe.

Prvi čovek Đani Infantino se od dana kada je izabran za predsednika FIFA borio za proširenje takmičenje i na kraju je uspeo, a zvanična objava dogodiće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u utorak, 10. januara u Cirihu.

Zaključno sa Mundijalom u Kataru 2022. biće okončan i princip osam grupa po četiri selekcije, a već od 2026. godine, koja će biti premijerna za novi format, turnir će se odvijati u tri grupe po 16 ekipa.

Još nije poznato ko će biti prvog svetskog prvenstva u istoriji sa ovolikim brojem učesnika – zvanično nadmetanje odloženo je zbog korupcionaškog skandala koji je tresao FIFA u poslednjih nekoliko meseci i biće nastavljeno 2018, dok će dve godine kasnije biti doneta konačna odluka.

Svetska fudbalska federacija trebalo bi da profitira od promena svetskog prvenstva – prema pisanju portugalskog lista „O Jogo“, prihodi koje će FIFA ostvariti od takmičenja u Rusiji 2018. godine iznosiće oko 3,35 milijardi evra, a od prvenstva na kojem bi trebalo da igra 48 ekipa, on će biti oko 3,95 milijardi.

Istovremeno, troškovi zbog porasta broja reprezentacija i utakmica biće uvećani za 307 miliona evra, ali će se povećati i prihodi od TV prava (479 miliona evra) i marketinga (351 milion evra).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA sutra odlučuje, pred nama je pet opcija - kako će izgledati Svetsko prvenstvo?

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jan.2017

Đani Infantino je dobio podršku većine i zakazao glasanje..Prvi čovek FIFA Đani Infantino dobio je neophodnu podršku za promenu sistema takmičenja na svetskim prvenstvima! Tako se bar čini, jer gotovo svi mediji širom sveta preneli su danas informaciju da će sutra biti održano glasanja u svetskoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.