ZVEZDA: Ovo tražimo!

Izvor: Mondo, 27.Maj.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA: Ovo tražimo!

Crveno-beli javno prikazali dokumenta koja se tiču promene vlasničkih i upravljačkih prava nad ABA ligom.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

KK Crvena zvezda odlučila je da saopši javnosti određena dokumenta koja se tiču promene vlasničkih i upravljačkih prava nad ABA ligom.

"Zvaničan dopis koji je KK Crvena zvezda uputila na adresu ABA lige 26. maja 2015. godine i koji je objavljen putem zvaničnog sajta kluba izazvao je veliku pažnju košarkaške >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << javnosti i medija. S obzirom da KK Crvena zvezda posluje transparentno, a u cilju potpune obaveštenosti javnosti objavljujemo dokumenta koja se tiču navodne promene upravljačkih i vlasničkih prava nad ABA ligom, a koje je KK Crvena zvezda primila i poslala u prethodnih nekoliko dana", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Među dokumentima koja su dostavljena na uvid javnosti su:

1. Dopunjena radna verzija predloga „NOVOG DRUŠTVENOG UGOVORA“ (18. maj 2015. godine)

2. Dopis KK Crvena zvezda koji u prilogu sadrži primedbe KK Crvena zvezda na dopunjenu radnu verziju“NOVOG DRUŠTVENOG UGOVORA“ (19. maj 2015. godine)

3. Saopštenje sa sastanka klubova u Ljubljani održanog 20. maja 2015. godine (20. maj 2015. godine)

4. Zaključke sa sastanka klubova održanog u Ljubljani 20. maja 2015. (21 maj 2015. godine)

Takođe, iz Zvezde navode da su na uvid dostavljena i sledeća dokumenta, koja nisu usko povezana sa prethodnim materijalima, ali i te kako imaju veze sa celim slučajem:

5. Upis preduzeća ABA – Sidro d.o.o. u slovenačkom poslovnom registru (AJPES) što odgovara APR-u kluba (na današnji dan poslednja promena je iz 2006. godine)

6. Izgled vlasničke strukture preduzeća ECA Evrolige iz koje se vidi da u vlasništvu nema fizičkih lica.

"Posebno želimo još jednom da naglasimo da cilj KK Crvena zvezda nije da ratuje sa bilo kim, već samo želi da ima konstruktivan pristup kako bi ABA liga bila dobro organizovano, transparentno i moderno takmičenje koje treba da bude priznato od strane nacionalnih saveza država bivše Jugoslavije, Evrolige i FIBA", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.