Vulin: Politika sa rezultatima, tri milijarde više za zaštitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Politika sa rezultatima, tri milijarde više za zaštitu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zahvaljujući politici vlade Aleksandra Vučića, merama štednje i postignutim rezultatima za narednu godinu predviđeno tri milijardi dinara više za socijalnu zaštitu.

"Zahvaljujući politici ove vlade, politici štednje vlade Aleksandra Vučića, mi ćemo i iduće godine moći ne samo da isplaćujemo sva socijalna davanja već ćemo, neka od njih povećati, i sasvim sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obezbediti širi obuhvat korisnika socijalne zaštite", rekao je Vulin nakon posete deci sa smetnjama u razvoju koji su učesnici likovne radionice "Bojimo srcem" u Lazarevcu.

Kako je rekao kada građani Srbije slušaju o fiskalnoj konsolidaciji "i svim tim komplikovanim i teškim rečima koje retko razumemo", ovo je način da vam se pokaže kako se konkretno naš život menja na bolje kada bolje radimo i više štedimo.

Prema njegovim rečima zahvaljujući tome što smo imali bolje rezultate, u budžetu za narednu godinu je predviđeno tri milijarde dinara više za socijalnu zaštitu.

"Zato ćemo imati i veći obim korisnika i proširićemo prava korisnika socijalne zaštite pa i mera populacione politike o čemu ćemo mnogo razgovarati i raditi iduće godine", naveo je ministar koji je izneo i podatak da je u novembru Srbija isplatila za osam socijalnih prava pet milijardi i 267 miliona dinara.

Vulin je ukazao i da je zakon o finansijskoj podršci porodica sa decom završen, poslat svim ministarstvima na mišljenje i da očekuje da se kad se ta zakonska procedura završi ide na javnu raspravu i da se izađe sa zakonom koji će značajno proširiti obuhvat prava korisnika i uspeti da poveća određene nadoknade.

Za razvijanje socijalnih usluga u zajednici 400 miliona dinara

Ministarstvo rada obezbedilo je ove godine više od 400 miliona dinara za razvijanje socijalnih usluga u zajednici, koji će biti na raspolaganju lokalnim samoupravama, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin.

Vulin, koji je posetio decu sa smetnjama u razvoju koji su učesnici likovne radionice "Bojimo srcem" u Lazarevcu, rekao je da ministarstvo pomaže lokalnim samoupravama koje nisu u stanju da samostalno snose finansijske troškove usluga u zajednici.

Ministar je istakao da ne sme da postoji opravdanje za smanjenje socijalne zaštite u bilo kojoj lokalnoj samoupravi ili za štednju na onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"I ove godine smo obezbedili više od 400 miliona dinara za takve namene, novac koji će biti upućen lokalnim samoupravama kako bi nastavile da razvijaju usluge socijalne zaštite", rekao je Vulin.

On je naveo da deca ometena u razvoju zaslužuju podjednaku, ako ne i veću pažnju društva i pomoć njima i njihovim porodicama.

"Oni su pokazali svoje talente, svoju želju, ono sto mogu da urade, i to moramo da poštujemo i da pomognemo i njima i porodicama da to unaprede. Kad pomognete detetu, kad pomognete osobi ometenoj u razvoju, niste pomogli samo njemu već i porodici i sredini i sebi jer postajete bolji čovek", naglasio je Vulin.

On je dodao da nijedno biće ne sme da bude cenjeno po onome što ne može, već po onome što može da uradi za društvo i svoju porodicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: U realnom sektoru prijavljeno 75.426 novozaposlenih

Izvor: RTS, 18.Dec.2016, 05:03

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračaka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je ove godine od 11. januara do 10. septembra u realnom sektoru prijavljeno 75.426 novozaposlenih. . Aleksandar Vulin je na Konferenciji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.