Vukoičić: Ne pretimo Ulmu

Izvor: B92, 08.Jan.2013, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukoičić: Ne pretimo Ulmu

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić rekao je da se njegov tim ne plaši Ulma ali i da ne preti nemačkom timu.

Crveno-beli su u utoraj ujutro otputovali u Nemačku gde ih u sredu od 19.30h uz direktan prenos na TVB92 igraju prvi meč druge faze Evrokupa.

"Imali smo dobar rezultat u prvom delu takmičenja, to je svakako ohrabrujuće, a imalo je lep odjek u javnosti i među navijačima i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << činilo nas je srećnim", počeo je priču trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić.

„Ipak, u novoj fazi takmičenja svi timovi kreću iz početka, sve ono što je bilo pre toga pada u vodu, a svaki od timova vidi svoju šansu da izbori prolazak u četvrtfinale. Ulm je naš prvi protivnik koji možda nema tako zvučno ime kao Galatasaraj ili Uniks, ali je vrlo ozbiljna ekipa koja već dve godine u Nemačkoj pokazuje kontinuitet u radu i rezultatima. To je tim koji je već tri, četiri godine na okupu sa istim trenerom, a upravo ta njihova dugotrajnost im je omogućila konstantno napredovanje. Zato i nije slučajno što su igrali kvalifikacije za Evroligu. Možda nemaju izgrađeno ime u evropskim okvirima, ali su svakako klub koji sa punim pravom gaji ambicije za plasman u četvrtfinale Evrokupa“, naglasio je Vukoičić.

Prema sistemu takmičenja po dve prvoplasirane ekipe iz preostale četiri grupe u LAST 16 fazi izboriće učešće u četvrtfinalu.

„Prva utakmica u svakom takmičenju nosi specifičnu težinu i veliku važnost. Ulm je u prednosti jer je domaćin, ali za nas je ovo prilika da već na početku drugog kruga napravimo brejk i tako odmah istaknemo kandidaturu za visok plasman. Ipak, ne bih davao velika obećanja, mislim da ne bismo smeli da pretimo, ali moram da naglasim i da se ne bojimo.“

Vukoičić je biranim rečima govorio o narednom protivniku koga izuzetno ceni.

„Ekipa Ulma predstavlja kombinaciju nemačkih i američkih igrača koji su se adaptirali na evropsku košarku, ali su zadržali dosta primesa američke igre. Igraju vrlo agresivno u napadu, sa mnogo šuteva u ranoj fazi. Prosečno imaju preko 70 šuteva što je jako mnogo, imaju dosta slobode i kreacije, a to im je primarno i u selekciji. U odbrani dosta kombinuju, umeju da odigraju agresivno preko celog terena, ali i neke tipove zonske odbrane. Lider tima je Džon Brajant, vodeći strelac i skakač nemačkog prvenstva što nije nimalo lako i zato on zaslužuje poseban respekt.“

Trijumf u Ljubljani dodatno je popravio atmosferu u ekipi i ulio još preko potrebnog samopouzdanja:

„Svaka pobeda uvek prija, to je nešto što nam olakšava nastavak takmičenja. Ipak, to ne znači da će biti bilo kakvog opuštanja. Naprotiv, to samo povećava motivaciju kod igrača. Zato očekujem da će borbenost i koncetraciji u duelu sa Ulmom biti na nivou, jer u sistemu takmičenja od samo šest utakmica svaka pobeda i poraz imaju povećanu vrednost“, zaključio je Vukoičić.

U drugom meču L grupe LAST 16 faze Evrokupa Galatasaraj u Istanbulu dočekuje ekipu Uniksa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prilika da istaknemo kandidaturu za plasman dalje

Izvor: Beta, 08.Jan.2013

BEOGRAD, 8. januara 2013. (Beta) - Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je u utorak da je gostovanje Ulmu u prvom kolu Grupe L Evrokupa prilika da njegov klub odmah istakne kandidaturu za plasman u .

Nastavak na Beta...

Vukoičić:Prilika da istaknemo kandidaturu za plasman dalje

Izvor: Press, 08.Jan.2013

"Crveno-beli" su uspešno startovali u 2013. godini, pošto su na gostovanju u Ljubljani savladali Olimpiju i tako upisali četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi. Pobednički niz crveno-beli pokušaće da nastave i u Ulmu...- Imali smo dobar rezultat u prvom delu takmičenja, to je svakako ohrabrujuće,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.