Vujošević: Partizan je šampion, nadam se da prsten ostaje na starom mestu

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Partizan je šampion, nadam se da prsten ostaje na starom mestu

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je pre polufinalnog duela fajnal-fora ABA lige protiv Cedevite, koji se igra u petak u Areni u 20 časova), da su crno-beli i dalje šampioni i da će se nada da će trofej ostati u Humskoj.

"Dok se ne završi fajnal-for, Partizan je šampion, mi branimo šampionsku titulu i nadam se da će prsten ostatit na starom mestu. Respektujem Cedevitu, to je ozbiljan klub, ima dobru logistiku, selekcija igrača, odličnog trenera i odličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igru. Ima i stabilnu materijalnu situaciju i jednog sponzora koji bez obzira na oscilacije u rezultatu, zadržava spremnost da ulaže u taj klub. Kad dođe do terena, raspoloženje igrača i kvalitet donose odluku. Za nas i za njih važna utakmica, jer je kvalifikaciona za finale i Evroligu. Ulog je ogroman i ne treba da proizvede opterećenost, nego želju i motivaciju i nadam se da će to da prepozna publika", rekao je Vujošević.

Strateg crno-belih se takođe osvrnuo na poslednji meč između dve ekipe u prvom delu prvenstva rekavši da je utakmica u polufinalu fajnal-fora znantno bitnija i da praktično znači preživljavanje Partizana.

"U Pioniru protiv Cedevite je bio pun Pionir, kada utakmia ništa nije značila. Sada kada znači plasman u Evroligu i za klub kao što je Partizan praktično preživljavanje, dobro se zna naša finansijska situacija, ovde se većina klubova bori da za sportske motive i ali i da opravda uložena sredstva u njih. Mi živimo od vazduha i imamo sportske motive, ali postoji faktor da učešće znači preživanjvanje. Pozivam publiku da prepozna privrženost i pomogne nam da preživimo. Normalno sportsko navijanje bez nacionalističiih primesa, ali sa hukom je nešto što očekujemo i što nam je potrebno i molim da se Arena napuni", naveo je Vujošević-

Vujošević je naglasio da je bitno "ostati uspravan pod pritisko" i da se "stvari svedu na suštinu".

"Ne mogu da kažem da nekoj utakmici prilazimo bez maksimuma želje da dobijemo, prilaz ovoj meču neće se razlikovati od ostalih. Dovelo bi to do nekog preopterećenja i blokade, iako je ulog veći. Hrabrost je ostati uspravan pod pritiskom, važnost je dovela do toga da se više vremena posveti nekim detaljima protivničke igre, ali da se ne pretera i da se stvari ipak svedu na suštinu", izjavio je Vujošević.

Vujošević je nastavio priču navevši da bi retko koji tim preživeo trenutno situaciju u kojoj je Partizan, ali da neće da zamara goste iz Zagreba.

"Dule povreda Vestermana, Milosavljevića, odlazak Kinsija, ne mogu da propustim priliku a da ne kažem da sa blokiranim računom tokom prelaznog roka, sa neisplaćenim igračima i stručnim štabom tokom cele sezone, igramo protiv ekipa koje imaju 30 puta veći budžet. Ako sport ne treba jednoj zemlji, to treba da se odredi. Nije momenat i da se zamarju gosti, ali je činjenica da bi retko koji drugi kolektiv u svim tim situacijama preživeo, pogotovo kada su se dešavale povrede, mnogi dušebrižncii su videli Partizan van fajnal fora. Ne želimo da padnemo, imamo sitnih problema, ali svi su prisutni", zaključio je Vujošević.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević: Jedni se bore da ispune sportske motive i uložena sredstva, dok mi živimo od vazduha

Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2014

Trener košarkaša Partizana, Duško Vujošević, istakao je na konferenciji za medije pred polufinalni susret sa Cedevitom da se nada da će trofej i posle završetka takmičenja ostati u vitrinama crno-belih. "Dok se ne završi ovaj Fajnal for, Partizan je šampion. Jer mi branimo titulu i lično se...

Nastavak na MozzartSport.com...

Vujošević: Cedevita ima odličnu igru

Izvor: Beta Video, 24.Apr.2014

BEOGRAD - Veoma respektujem ekipu cedevite, to je ozbiljan klub koji je napravio dobru logistiku, dobru infrastrukturu i imaju odličnu selekciju igraca kao i trenera, rekao je trener KK Partizan Duško Vujošević. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.