Vujasinović: Ne moramo da brinemo za budućnost srpskog vaterpola

Izvor: Blic, 20.Avg.2013, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujasinović: Ne moramo da brinemo za budućnost srpskog vaterpola

Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović rekao je da ne treba brinuti za budućnost tog sporta, nakon što su njegovi izabranici osvojili bronzanu medalju na prvenstvu sveta, a kadeti trijumfovali na memorijalnom turniru u Beogradu.

Juniori Srbije osvojili su u nedelju bronzano odličje na šampionatu u Sombatelju savladavši domaćina Mađarsku sa 13:10, dok su kadeti (igrači do 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina) osvojili prvo mesto na memorijalnom turniru "Darko Čukić", najjačem svetskom takmičenju za vaterpoliste tog uzrasta, pobedom u finalu nad Crnom Gorom (5:4).

Tim povodom organizovan je svečani koktel u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

"Vratili smo se sa takmičenja sa medaljom i smatram da je to uspeh. Pohvale idu na račun igrača koji su imali istrajnost, hrabrost i odlučnost da ostvare rezultat. Polufinale sa Italijom je bilo neizvesno, možda smo bili i bolji u tom meču, ali to je sport", rekao je Vujasinović.

On se zahvalio Vaterpolo savezu Srbije, trenerima u stručnom štabu i medicinskom osoblju koji su pomogli da igrači osvoje dve medalje tokom leta, pošto je do bronze stigla i Univerzitetska selekcija koju je u Kazanju vodio Uroš Stevanović.

"Hvala savezu koji nam je omogućio uslove za rad, selektoru Dejanu Saviću koji mi je puno pomogao i trenerima u stručnom štabu koji je doneo dve medalje. Na Svetskom prvenstvu smo bili jedna od najmlađih ekipa, ima igrača koji će biti kandidati za A selekciju i Srbija može da bude mirna za budućnost vaterpola", istakao je Vujasinović.

Čestitke mladim vaterpolistima na osvajanju bronzane medalje ranije su uputili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujasinović: Ne moramo da brinemo za budućnost srpskog vaterpola

Izvor: Dzungla.org, 20.Avg.2013

Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović rekao je da ne treba brinuti za budućnost tog sporta, nakon što su njegovi izabranici osvojili bronzanu medalju na prvenstvu sveta, a kadeti trijumfovali na memorijalnom turniru u Beogradu.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.