Voriorsi na pola puta, Harden tragičar (video)

Izvor: MVP.rs, 22.Maj.2015, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voriorsi na pola puta, Harden tragičar (video)

Najbolji igrač Hjustona izgubio je loptu u poslednjem posedu.

Ekipa Golden Stejta povela je sa 2-0 u finalnoj seriji Zapada. Voriorsi su prethodne noći savladali Hjuston rezultatom 99:98 i tako stigli na pola puta od zacrtanog cilja, a to je veliko finale. Tragičar meča bio je Džejms Harden, koji je imao šansu da svome timu donese pobedu, ali se spetljao kod poslednjeg poseda i izgubio je loptu.

Domaće je do novog trijumfa vodio Stefan Kari sa 33 >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << poena i šest asistencija, uz šut iz igre 13/21! Sjajnu partiju prikazao je Endru Bogut, koji je završio sa 14 poena, osam skokova, pet blokada i četiri asistencije. Učinak centarske linije upotpunio je Drejmond Grin sa 12 poena, osam uhvaćenih lopti i sedam asistencija. Klej Tompson je ponovo mnogo snage trošio čuvajući Džejmsa Hardena, pa ponovo nije bio na visokom nivou na drugoj strani terena (13p, 6/15 iz igre).

Voriorsi su sjajno otvorili meč, igrali dobro do sredine drugog kvartala, ali su dozvolili rivalu da poluvreme zatvori sa 23:6 i na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom 55:55. Domaći su u ovom delu igre na 23 pogođena šuta iz igre imali čak 21 asistenciju! Igrali su bolje i u nastavku, pa se činilo da je meč gotovo kod rezultata 99:92 na minut i po pre kraja. Ali, nekoliko ishitrenih i loših rešenja uveli su ih u problem, što nije uspeo da kazni Harden.

Uprkos grešci u poslednjem napadu, Harden je bio najbolji igrač Roketsa na ovom meču. Nedostajala mu je samo jedna asistencija za tripl-dabl. Upisao je 38 poena, 10 skokova i devet asisstencija, uz šut iz igre 13/21. Pratio ga je Dvajt Hauard, koji je bio pod znakom pitanja za ovaj meč, sa 19 poena i 17 skokova. Ali, ovoga puta je podbacio ostatak ekipe, pa su samo Terens Džons (12p) i Džos Smit (10p, 5/17 iz igre) upisali dvocifreni broj poena.

Dosadašnji tok finala Zapada doneo nam je, očekivano, dobre i neizvesne duele. A, malu i bitnu prevagu na stranu Voriorsa napravila je bolja timska igra i veći broj kvalitetnih igrača. Šta će povodom toga preduzeti Kevin Mekhejl, Džejms Harden i Dvajt Hauard ostaje nam da vidimo u noći između subote i nedelje. Treći meč igra se od tri sata, a prenos možete da gledate na "Sport klubu 1".

ISTOK

Atlanta (1) - Klivlend (2) 0-1 (89:97, subota 02.30č SK1)

ZAPAD

Golden Stejt (1) - Hjuston (2) 2-0 (110:106, 99:98, nedelja 03.00č SK1)

(foto: Ezra Shaw / Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.