Vlašićeva napada svetski rekord

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Apr.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlašićeva napada svetski rekord

Hrvatica Blanka Vlašić će na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Daegu pokušati da osvoji treću titulu prvakinje sveta u skoku uvis, a ka tom cilju želi da ide korak po korak.
Biću srećna ako u Daegu dođem kao favorit. Ako se budem osećala samouvereno, onda će sve biti bolje. Teži deo je doći u željenu formu i ostati zdrav do prvenstva – rekla je 27–godišnjakinja iz Splita.
Lični rekord Vlašićeva je postavila u avgustu 2009. kada je skočila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 2,08 m u Zagrebu što je drugi najbolji rezultat ikada u svetu. Ispred nje je samo Bugarka Stefka Kostadinova sa 2,09, koja je postala svetska rekorderka davne 1987.
Mislim da obaranje rekorda nije tako daleko. Kada sam skočila 2,08 imala sam savršen dan i to sada čekam i za postavljanje rekorda. Najvažnija stvar je da održite visok nivo dobrih rezultata i onda sačekate savršen dan – samouverena je Vlašićeva, koja je napomenula da bi rekord mogao da padne već na leto.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Blanka Vlašić: Rekord je blizu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2011

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić ove će godine u Daeguu pokušati postati prva skakačica uvis s tri titule svjetske prvakinje u skoku uvis, a istakla je da svjetski rekord nije daleko.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.