Vinokurovu 13. etapa Tura

Izvor: B92, 17.Jul.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vinokurovu 13. etapa "Tura"

Kazahstanac Aleksander Vinokurov pobednik je 13. etape ovogodišnje trke "Tur d'Frans", koja je u dužini od 210,5 kilometara vožena od Rodesa do Revela.

Kazahstanac Aleksander Vinokurov pobednik je 13. etape ovogodišnje trke "Tur d'Frans", koja je u dužini od 210,5 kilometara vožena od Rodesa do Revela.

Iza Vinokurova vođena je velika borba u sprintu, iz koje je kao pobednik izašao Mark Kavendiš iz HTC Kolumbije, sa 13 sekundi zaostatka u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kazahstanca, a ispred velikog rivala Alesandra Petakija.

Posle veoma teške etape vožene u petak, u subotu je bio vidljiv umor kod većine vozača, a prvi beg je viđen već u prvih pet kilometara. U njemu su učestvovali Silvan Šavanel iz Kvik Stepa, vozač tima Skaj Huan Antonio Fleča i Pjerik Fedrigo iz Biboks Bujge Telekoma, dok ostatak pelotona nije ni pokušao da im odgovori.

Posle 20 kilometara vodeći trojac je uspeo da ostvari maksimalnu prednost od šest minuta, a tako je bilo sve do poslednjih 50 kilometara. Od tada je peloton podigrao ritam, predvođen vozačima HTC Kolumbije, i polako se prednost vodećih topila, a u poslednjih 20 kilometara se ušlo sa 30 sekundi zaostatka.

Peloton je sustigao vodeće na poslednjem usponu dana, a tada je poveo bivši svetski šampion Alesandro Balan iz tima BMC, ispred vozača Lamprea Damijana Kunega, Karlosa Bareda iz Kvik Stepa i bicikliste Ag2r La Mondijala Nikolasa Roa. Upravo tada je Vinokurov krenuo u napad, ispred Tomasa Veklera iz Biboksa, koji nije uspeo da održi kontakt sa Kazahstancem, dok je Kavendiš krenuo u sprint za drugo mesto.

Posle 13 etapa u vođstvu u generalnom plasmanu je i dalje biciklista Sakso Banka Endi Šlek, s 31 sekundom prednosti u odnosu na branioca titule na „Turu" Alberta Kontadora. Njih dvojicu prati aktuelni olimpijski šampion Samjuel Sančes, koji ima zaostatak od dva minuta i 45 sekundi u odnosu na nosioca žute majice.

97. izdanje najprestižnije biciklističke trke na svetu se nastavlja u nedelju kada je na programu etapa u Pirinejima, od Revela od Oks-Troa Domena u dužini od 184 kilometra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tur d' Frans: Kazahstanac prvi

Izvor: Sportal.rs, 17.Jul.2010

Aleksander Vinokurov pobednik je 13. etape ovogodišnje trke "Tur d'Frans", koja je u dužini od 210,5 kilometara vožena od Rodesa do Revela.

Nastavak na Sportal.rs...

Vinokurovu 13. etapa, Šlek u vođstvu

Izvor: RTS, 17.Jul.2010

Kazahstanski biciklista Aleksandar Vinokurov pobednik je 13. etape Trke kroz Francusku, koja je u dužini od 196 kilometara vožena od Rodea do Revela. Drugi je kroz cilj proša Kevendiš, a treći je bio Petaki. Žutu majicu zadržao je Endi Šlek iz Luksembirga...Kazahstanski vozač, koji se vratio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.