Verovali ili ne: Zvezda završila godinu sa profitom od 443.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verovali ili ne: Zvezda završila godinu sa profitom od 443.000 evra!

Prvi put posle decenije crveno-beli poslovali u plusu

Zvezda je ostvarila finansijski plus prvi put posle 2006. godine. To je osnovna poruka sa sednice Skupštine najtrofejnijeg srpskog kluba koja, kao što se i očekivalo, nije prošla u znaku disonantnih tonova.

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili finansijski izveštaj kluba, kao i izveštaj predsednika Svetozara Mijailovića. Pored toga što je osvojena titula siže odgovornih iz Ljutice Bogdana glasi: >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tokom 2015. godine smo profitirali 443.000 evra.

Prvi put je ostvaren finansijski plus od 2006. godine. Treba dodati da u tu sumu nisu uračunati transferi u zimskom prelaznom roku što znači da bismo i 2016. mogli da završimo u plusu. Neto dobit je 443.000 evra. Glavni motiv je da su prihodi od transfera uvećani 3,9 puta i oni učestvuju sa 25 posto budžeta", poručio je poslovni direktor kluba Stefan Pantović.

Zatim je izveštaj podneo i predsednik kluba Svetozar Mijailović.

"Prošle godine sam 18. jula podneo izveštaj o radu kluba za prošlu takmičarsku goddinu. Ovaj se izveštaj razlikuje samo u dve tačke. Ponosno ističem da je naš tim osvojio titulu i oborio rekord, kao da je naš zvanični finansijski izveštaj u plusu. Zvezda postaje dominantan tim, imamo 45 odsto udela u gledanosti kompletne lige. Ova takmičarska sezone je počela veoma turbolentno. Uspeli smo da prevladamo to, pošto su ljudi verovali da možemo da se izborimo sa problemima. Ujedinili smo se, sve smo podredili osvajanju titulu.  Bili smo uvereni da samo moćan tim može da odgovori na sva pitanja. Ređale su se pobede i dobra igre, stvorila se dobra atmosfera... Upravni odbbor je visoko ocenio rad trenera i generalnog direktora Zvezdana Terzića", rekao je Mijailović.

Inače, od 147 članova Skupštine današnjoj sednici prisustvuje 81 delegat.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zvezda duguje 35.000.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2016

"Prvi put smo dobili evropsku licencu u prvom krugu. Domaćinski smo se ophodili prema Zvezdi, nismo uzimali kredit, niti smo se zaduživali", objašnjava generalni direktor Zvezdan Terzić..Opširan izveštaj o radu podneo je i generalni direktor kluba Zvezda Terzić. On je ponovio da je Crvena zvezda...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.